• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Приеха на първо четене промени в Закона за здравето

Приеха на първо четене промени в Закона за здравето

/КРОСС/ Със 106 гласа „за", 4 „против" и 54 „въздържали" се промените в Закона за здравето, предложени от ГЕРБ бяха одобрени на първо четене в Народното събрание.

Поправките на управляващата партия предвиждат уведомяването и поставянето под карантина да може да става по телефон, имейл или чрез SMS.

Поставянето под карантина чрез телефон или имейл облекчава работата на регионалните здравни инспекции, посочиха в мотивите си от ГЕРБ.

Според новите текстове в Закона за здравето по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка здравният министър ще може да налага забрана за износ на лекарства, за да има необходимото количество за нуждите на българските граждани.

Парламентът ще разгледа окончателно и промените в Закона за личната помощ, предложени от Министерски съвет. С тях се гарантира, че най-нуждаещите се хора ще имат достъп до личен асистент, съобразно индивидуалната потребност. Според вносителите новите текстове ще повишат качеството на живот на хората с увреждания.

Депутатите ще обсъдят на второ четене и поправките в Наказателно-процесуалния кодекс, който предвиждат единствено Службата на европейския парламент да упражнява надзор при разследвания, предприемани от делегираните европейски обвинители.

Поправките гарантират тяхната независимост от надзора на главния прокурор.

Парламентарният контрол днес ще включва отговорите на трима вицепремиери - Томислав Дончев, Марияна Николова и Екатерина Захариева, обяви в началото на заседанието председателят на парламента Цвета Караянчева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.