• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Пореден протест на работещите в регионалните здравни инспекции

Пореден протест на работещите в регионалните здравни инспекции

/КРОСС/ Пореден протест на работещите в регионалните здравни инспекции. Те настояват за вдигане на заплатите им със задна дата.

Националният протест на служителите на Регионалните здравни инспекции по места започна в 12.00 часа. В обедната си почивка служители в цялата страна излязоха пред сградите, в които работят. През целия ден работещи в здравните инспекции ще носят и протестни ленти.

Те настояват за увеличение на основните им възнаграждения със задна дата като са поставили срок до 25 октомври това да се случи. Те искат и заличаване на натрупаните диспропорции при заплащане на труда на служителите, които заемат еднакви длъжности.

Вече 2 години заплатите на медицинските инспектори не са повишавани, а с огромните инфлационни процеси в страната голяма част от хората са демотивирани, казват протестиращите и посочват за пример, че един здравен инспектор в Благоевград получава средно 900 лева месечно възнаграждение.

Ако бъдат чути, демонстрантите обмислят протест и пред здравното министерство. Действията им са подкрепени от КТ "Подкрепа".

"Основното ни искане е да бъдат увеличени месечните възнаграждения на база инфлационните процеси в страната. Имахме надежда, изчакахме, бяхме търпеливи, но като разбрахме че заплатите в други сходни на нашата институции, към други министерства, заплатите са повишени и то доста, вече изгубихме търпение.", казва Валентина Георгиева, председател на Регионалния синдикат в РЗИ-Благоевград.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.