• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Руските десантчици започнаха мащабни учения в Крим

Руските десантчици започнаха мащабни учения в Крим

/КРОСС/ В Крим започнаха мащабни учения на десантно-щурмовите и артилерийски полкове на Новоросийското гвардейско десантно-щурмово планинско съединение на ВДВ с участието на около 2000 военнослужещи и над 100 единици бойна и специална техника.

Това съобщават от пресслужбата на министерството на отбраната на Русия. Ученията ще се проведат в продължение на 3 дни на полигона „Опук" в източната част на Крим, пише ТАСС. Ученията започнаха марш с предвиждане за влизане в бой на подразделенията към мястото на изпълнение на задачите.

За целта бяха използвани бойни машини на десанта БМД-4М и бронетранспортьори БТР-МДМ „Ракушка", постъпили в съединенията това лято. „Подразделенията отработват отбрана, в хода на която с огън от щатното въоръжение на бойната техника, съвместно със зенитно-ракетните, противотанковите, огнеметните, артилерийските и снайперските подразделения, изпълняват упражнения по бойна стрелба", разказаха от пресслужбата. Десантчиците ще проведат тренировка по организиране на маневрена отбрана през деня и нощта.

А в заключителния етап на ученията са планирани настъпателни действия, нанасящи щети на условен противник с огън от танкове Т-72Б3, 120-мм самоходни-артилерийски оръдия 2С9 „Нона-С" и 122-мм гаубици Д-30.

В ученията ще бъдат включени и различни видове оръжия. Сред тях са автоматите АК-12, картечници „Печенег", гранатомети РПГ-7ГД, 12,7-мм крупнокалибрени картечници „Корд", реактивни пехотни огнемети РПО-А „Шмель", автоматични 30-мм гранатомети АГС-30, както и снайперско въоръжение

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.