• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Министър Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни

Министър Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни
По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

/КРОСС/ Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел. Това заяви в студиото на „Здравей, България" министърът на отбраната Атанас Запрянов. По думите му атаката идва от Израел. „Израел демонстрира, че може да достигне територията на Иран", посочи военният министър. Според него „премереният удар от страна на Тел Авив дава възможност за деескалация на конфликта в Близкия изток".

Запрянов отбеляза, че интересът на България е конфликтите и в Украйна, и в Близкия изток да приключат. „По никакъв начин от това действие на Израел не е застрашена военно България. Нашето разузнаване следи обстановката. Не се налага да предприемаме действия", увери министърът на отбраната.

Атанас Запрянов коментира и войната в Украйна. По думите му забавянето на помощта за воюващата страна оказва негативно влияние на състоянието на фронта. Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта военният министър.

„НАТО има план за защита на България. Страната ни няма противоракетна отбрана, но при евентуален конфликт ще разчита на Алианса", каза още Запрянов.

По отношение на коментарите, че е министър на ГЕРБ, той заяви, че никога не е бил член на партия. Бойко Борисов го припознавал като свой министър, защото политиката, която Запрянов следвал, била евроатлантическа, тясно свързана с помощта за Украйна. „Благодарен съм на г-н Борисов, че припознава моята политика като приоритетна и за самата партия", допълни министърът. Да, работил с ГЕРБ, призна той, но като експерт.

Ресорният министър коментира парите за Българската армия. По думите му големият дефицит остава човешката сила. „Изследванията ни показват, че за последните 10 г. сме загубили конкурентоспособност два пъти", призна Атанас Запрянов. Той разкри, че заплатата на един военен пилот е около 3000 лв., което било крайно недостатъчно той да бъде задържан в сферата. Увеличение на възнагражденията с 30%, какво днес ще гласуват на първо четене в парламента, би било добра стъпка в правилната посока, посочи служебният министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кавалджията .....

19.04.2024 16:55:36

Анонимен

С нетърпение очаквам закономерния отговор на Иран. Съответно очаквам с нетърпение и оценката на нашите духачи, за подобно действие. Ха да видим дали няма да се заподозрат известни двойни стандарти. Продажни нагаждачи.

19.04.2024 10:49:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.