• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Bosch и Cariad: Автоматизирано паркиране и зареждане на елмобили

Bosch и Cariad: Автоматизирано паркиране и зареждане на елмобили

/КРОСС/ Заедно със софтуерното дъщерно дружество на Volkswagen Cariad, автомобилният доставчик Bosch тества автоматизирано паркиране и зареждане на елмобили. С това решение, което се основава на автоматизираното паркиране на Bosch, електрическите превозни средства се насочват без шофьор до свободно място за паркиране с опция за зареждане и се зареждат автоматично с помощта на роботи.

Простото и неусложнено зареждане е в горната част на списъка с желания на водачите на електрически автомобили. Вместо това дългите опашки пред зарядните станции или блокиращите такси за твърде късно изключване на захранващия кабел и ръчно управление на кабела са почти ежедневна реалност.

Автоматичното „камериерско" зареждане се справя с тези предизвикателства и има за цел да увеличи значително удобството за зареждане на електрически превозни средства за клиентите. Инфраструктурата насочва автомобила до паркинга, където робот отваря капака за зареждане, автоматично включва кабела за зареждане и го изключва отново веднага щом батерията на автомобила е напълно заредена.

След това колата се връща без водач обратно към място за паркиране без съоръжения за зареждане, освобождавайки място за следващото електрическо превозно средство с ниско ниво на батерията. Това прави възможно зареждането и паркирането на множество превозни средства без човешка намеса.

Докато двете компании тестват паркиране без шофьор с автоматизирано паркиране в паркинг-гаража за служители на Cariad в Инголщат, автоматизираното зареждането без шофьор с също се тества в паркинг-гаража за развитие на Bosch в Лудвигсбург. Bosch в момента показва какво е необходимо за автоматизирано зареждане на CES 2024 в Лас Вегас.

„Автоматизацията играе ключова роля в прехода към мобилност и електромобилност. С нашите две услуги - автоматизирано паркиране и автоматизирано зареждане, ние предоставяме на потребителите по-комфортно изживяване при елмобилноста", казва Мануел Майер, вицепрезидент на продуктовата област Cross Domain Паркинг Ниво 4 в Bosch.

Възможността за лесно зареждане на електрически превозни средства намалява безпокойството за достъпния пробег и е предпоставка за широко приемане на електромобилността. Технологията също така реализира различни предимства за производителите на автомобили, операторите на станции за зареждане, операторите на места за паркиране и доставчиците на енергия. Околната среда също печели от електрическите превозни средства и свързаното с тях намаляване на емисиите на CO2 в пътния трафик.

Ролф Дубицки, ръководител паркиране в Cariad, също вижда голям потенциал в сътрудничеството - „Ние сме особено доволни да работим с Bosch, за да оформим бъдещето на автоматизираното паркиране и зареждане. Чрез нашето сътрудничество можем да тестваме технологиите в началото разработка на превозни средства, за да ги внедрим устойчиво и да предложим на клиентите възможно най-доброто потребителско изживяване."

Automated Valet Parking е първата в света услуга за паркиране без водач според SAE Level 4 и работи за крайни клиенти в паркинг P6 на летище Щутгарт от около година. Bosch също започна да оборудва други паркинги в цялата страна с инфраструктурната технология.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.