• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Министърът на туризма: Тичаме след проблемите, вместо да имаме ясна визия за превенция

Министърът на туризма: Тичаме след проблемите, вместо да имаме ясна визия за превенция

/КРОСС/ Не можем да отлагаме с десетилетия системата за алармиране при бедствия. Това е проблем, който спешно трябва да се адресира. Тичаме след проблемите, вместо да имаме ясна визия и да гледаме напред как да направим превенция. Това каза министърът на туризма Зарица Динкова в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Рекламата, промотирането и представянето на България в по-добра светлина е друг ключов момент, посочи тя. „Трябва да работим за по-добрата свързаност, по-добра инфраструктура и повече сигурност", подчерта Зарица Динкова.

По думите й е изключително важно след наводненията по Черноморието да бъде възстановена инфраструктурата в района, защото „без инфраструктура, няма туризъм". „Имахме планове за удължаване на сезона по Южното Черноморие до октомври и ноември. Включително с нестинарски фестивал в село Кости. Смятахме да подпомогнем организацията и да рекламираме", каза още ресорният министър.

Зарица Динкова обяви, че държавата е в готовност да помогне, като за целта са предвидени 30 млн. лв. от Фонда за бедствия и аварии.

Данните от изследванията на водата по Българското Черноморие сочат, че водата е била по-чиста в сравнение с резултатите от предходни години, припомни министърът на туризма. „Доказателство за това са и 22-та плажа под престижната емблема на „Син флаг", посочи Динкова.

Щетите от потопа по Южното Черноморие все още се оценяват. „Това, което обсъдих с хотелиерите в най-пострадалите хотели на място беше, че те имат застраховки. Това, с което те няма да могат да се справят, е възстановяването на инфраструктурата и в това държавата ще се намеси активно, за да помогне", каза Зарица Динкова.

Тя коментира и заетостта по време на летния сезон у нас. „Имаме 10% повече хотелски настанявания спрямо същия период миналата година. Това е едно добро развитие. Добре е да гоним нивата през 2019 г., но с оглед на всичко, с което се сблъска браншът тази година, това е едно добро развитие на летния туризъм", коментира Динкова.

Според нея и бранша се очаква зимният туристически сезон също да е добър.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Tази за да стане министърка е ФАЩАНА стотици пъти. След парите еб.нето е най-сигурният начин да стигнеш до властта. Нищо, че си олигофрен. Тя е магистър по дипломация и международни отношения, Университет Комплутенсе и Дипломатическа школа към Министерството на външните работи на Кралство Испания, Мадрид. Зарица Динкова – първата жена зелен политик в изпълнителната власт на България??? Още е ЗЕлена и Бърка костенурките …но ще се Научи!!! ЗЕлените и Германия я ОПРАВИХА!!! Нещо като Бербок -ЗЕлената която каза- Путин трябва да обърне политиката си на 360 градуса…!!! ЗЕлени ми ти РАБОТИ!!! Поредната партийна курвентия, наградена с министерско кресло за ор@лни л@ски на своя гуру, надянала бели ботуши за работа в кал, според естетичната визия на нейната партия, и отишла да успокоява пострадалите хотелиери и ресторантьори, че ще им дадат кинти за компенсиране на щетите. Демагогия, дами и господа. Върла демагогия, че дрънка дори! И онази, красавицата Кобилка @нгелкова щеше да е с бели ботуши на първа линия, f и всяка друга министърка на ПИШМАНТУРИЗМА с бетонови чудовища, построени от мафията на самия плаж. Добре е все пак, че Теменужка П. не е сега министър на туризма, защото з@дника и щеше да е на нивото на белите ботуши и да е мокър и кален. Ех, Сглобко, ех партийни елементарници, кой ви тури там, той да ви бере гайлето!!!

10.09.2023 14:04:49

Анонимен

KURWA

10.09.2023 13:45:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.