• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Крум Зарков: Искам БСП да бъде автентична, лява, привлекателна партия

Крум Зарков: Искам БСП да бъде автентична, лява, привлекателна партия

/КРОСС/ Мисля, че БСП може много повече и затова ще се кандидатирам за председател на БСП, това каза в предаването „Лице в лице" по бТВ Крум Зарков от БСП. „Мисля, че трябва да настъпи промяна, мисля че трябва да дадем ново лице, промяна, която заслужават нашите симпатизанти. Аз участвам на пряк избор за председател, на избора, който се провежда от членовете на всеки един от партията. Не само че предпочитам, тази реформа, която беше проведена, за мен е правилната - по този въпрос трябва да се произнесат всички членове на БСП, аз ще участвам в пряка процедура".

Не е вярно, че съм привърженик на Истанбулската конвенция. „Това, което е вярно е, че съм настоявал да не бъде тя знамето на нашата партия. БСП има далеч по-важни проблеми, с които да се заеме в една страна, раздирана от бедност. Винаги съм настоявал да не се крием зад измислени теми".

Не знам как ще бъдат разпределяни министерските кресла, обясни Зарков. „Не знам каква е формулата, дали е договорена или не, нямам представа. Но от принципна гледна точка мога да кажа, че това не е първата коалиция, която ще се съставя в България и не бива да забравяме уроците от предишните коалиции. Подходът е правилен. Но сега в най-деликатната част на разговора, където ще се говори за имена и министерства, не бива да се подхожда така, че всяко министерство да стане някаква феодална собственост на съответна партия. Трябва да се възприеме по-качествен подход, той е по труден, но тази коалиция трябва да запази облика на своите партии, като функционира заедно, а не разпарчетосано".

Става дума за това, че ние трябва да имаме разбирането, че гоним общи цели и това нещо да се подразбира във всяко едно от управленските решения, които се взимат, обясни Зарков. „Защото обратният подход, много бързо ще породи конфликти в самата конструкция, а след това и скандали навън".

Подходът, който беше приет и изискан от БСП в частност, но беше приет и от всички други, беше да се говори първо за политики и да се сложат предложенията на масата. „Аз останах с впечатление от срещата на добронамереност, на търсене на общи позиции и това е добре. Трябва да признаем, въпреки многото приказки, които се изговориха, това беше необходимо да се случи, защото в България витае задкулисие и второ, това запълни една празнина".

Лично аз не бих заел някакъв пост в бъдещо министерство. „Аз ще изпълнявам моята парламентарна дейност там, където групата реши, че мога да бъда полезен. В личен план искам БСП да бъде автентична, лява, привлекателна партия".

Как може Румен Радев да има председател за БСП - колкото съм джендър, толкова съм на Румен Радев кандидат, така отговори на въпрос на водещата Зарков. „Че ще има „хейт", тролски активности и т.н., това не ме учудва, не съм наивен. Но това не вреди на мен, това вреди на общата атмосфера, в който трябва да се извърши този нов избор".

Извън хората, които познавате, каните и са публично известни, в БСП има цяло поколение млади, подготвени хора, които са готови също да кажат своите думи, а не да замерят другаря си с обвинения, така коментира Зарков въпроса на водещата относно има ли социалисти, които играят заедно с БСП.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кацамунски младши говори небивалици. Драги от създаването си та през цялата си история вашата партия е била и е оръдие в ръцете на руския империализъм, а неговата цел от векове е контрола над тази територия, ако не може да има пълен контрол то да се създава хаос, Аксаков го е казал най точно, всяко добруване на България е смърт за Русия.

01.12.2021 21:09:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.