• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Крум Зарков: Контролът върху главния прокурор беше въпрос на мнозинство, не на време

Крум Зарков: Контролът върху главния прокурор беше въпрос на мнозинство, не на време

/КРОСС/ Законопроектът за контрол над главния прокурор не беше въпрос на време, а на желание и на мнозинство. Това каза служебният министър на правосъдието Крум Зарков в предаването „Защо, господин министър?“ по бТВ.

Според него законопроектът би имал същата съдба, дори ако е бил внесен за разглеждане по-рано. „Ако имаха желание, следващия месец, той щеше да бъде приет. Внесох законопроекта в първия възможен момент. Този законопроект, за който се говори дълго време, беше изработен, след като получихме препоръки от различните международни институции. Този законопроект не е самоцел. Освен за главния прокурор, той щеше да свали от страната ни 70 осъдителни решения от Страсбург“, уточни министърът на правосъдието.

Корупцията и липсата на правова държава са причина икономиката и хората да не могат да реализират целия си потенциал, заяви правосъдният министър. „Това се отразява на всички, с изключение на една много малка прослойка на върха на властовата пирамида, която живее много добре“, коментира той.

Зарков посочи, че БСП е проявила пасивност относно въпроса за контрола върху главния прокурор в 48-ото Народно събрание.

По думите му основният проблем на левицата е лидерството в лицето на Корнелия Нинова. „Г-жа Нинова като лидер няма нужда от вътрешна опозиция, резултатите са нейният проблем, не опозицията. И резултатите не виждам как ще се подобрят, ако всеки път, избор след избор се прави едно и също нещо“, заяви Зарков.

По един или друг начин на предстоящия Конгрес на БСП ще бъде поставен въпроса за лидерството, заяви той.

Въпрос на политика и послания, а не на технология е повишаването на изборния резултат на левицата, подчерта Зарков. Той изрази надежда, че партията ще постигне повече от последните резултати.

Ролята на левицата в бъдещото управление ще зависи от резултата й. „Ролята й не може да бъде на балансьортя е структуроопределящаБСП ще е полезнакогато си върне водещата роля – или води коалиция, или е основната опозиция. Другото е ерзац, който няма да ни помогне“, коментира Крум Зарков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.