• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Крум Зарков: Чувствам се готов за лидер на БСП

Крум Зарков: Чувствам се готов за лидер на БСП

/КРОСС/  Чувствам се готов за лидер на БСП, каза Крум Зарков в предаването „Денят на живо" по Нова Нюз. „Взех това решение, защото знам, че БСП може много повече да постигне, познавам хората в БСП, познавам младите хора, тъй като те не можеха да се изявят. Виждам, че ако продължи по същия начин БСП, може да слезе още надолу, а това според мен е голяма беда, не само за социалистическата партия, а за цялата лява идея като цяло. И оттам за цялото ни общество. Затова мисля, че не мога да стоя отстрани и се надявам и други мои колеги да го направят".

Трябва да се смени тонът, начинът, по който говорим помежду си, трябва да се смени персонализацията про- и анти, аз не съм нито про-, нито анти Корнелия Нинова, обясни Зарков. „Хората трябва да могат да правят политика на собствено основание. Въпросът „Ти чий си?" трябва да изчезне спрямо младите хора в БСП. Мисля, че всички биха спечелили от една такава промяна".

Аз съм част от БСП, приемам я такава каквато е, искам да подобря, това което правим като добро, не искам да си заравяме главата в пясъка, защото резултатите са ни много, много тежки и ако те бъдат разбити на възрастови граници, ще видим, че гласоподавателите ни намаляват, смята Зарков. „Лявото, солидарното, социалното е характерно за младите поколения, някой трябва да го изговори и организира. Това може и трябва да бъде БСП".

В последната година се допуснаха много грешки, които доведоха до този резултат, допълни Зарков. „Социалистите не заслужават този резултат. Лидерът прави така - когато партията върви нагоре, този успех е общ. Но когато има неуспех, лидерът поема отговорност. Аз така тълкувам и оставката на Нинова сега. И затова реших точно в този момент аз да се кандидатирам и то точно по този начин - всеки социалист да може да каже своето мнение и да гласува".

Първото, което трябва да направим е да се изправим срещу проблемите си, да признаем, че тези резултати бяха много тежки, категоричен е Зарков. „Трябва една по-дълбока работа, в която БСП възстановява своето влияние в обществото. Ние трябва да започнем подготовка по местните избори още през януари-февруари. Трябва да участваме убедително и в съставянето на правителството и най-вече като идеи, които имаме в програмата си".

Мисля, че нито БСП, нито която и да е партия може да гледа на гласоподавателите, включително и на нейните симпатизанти, като на собственост - когато те са избрали да натиснат друго копче, то затова има дълбоки причини, така отговори Зарков на въпрос на водещата дали така наречената „партия на президента Радев" е отнела от гласовете за БСП. „Нито ковид, нито машините, нито президента, са виновни за драстичния спад на БСП. Причините са дълбоки, политически, но нашата партия трябва да успее отново да постави истинските въпроси, които са пред българските граждани - за предизвикателствата, пред които те са изправени".

Той заяви още, че няма аспирации кщъм министерски постове и с него не е разговаряно по този въпрос, но е готов да помага по въпросите на реформите в правосъдната система.

"В борбата с корупцията трябва да се спре с делението на наши и ваши, за да има ефект. От БСП сме противници на сливане на различни институции, които работят по различни проблеми. Трябва да се съсредоточим върху корупцията по високите етажи на властта", каза още кандидатът за лидерския пост в БСП.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Поредния наследник на комунистически сатрап...

25.11.2021 09:26:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.