• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Крум Зарков: Имаме нужда от действащ парламент

Крум Зарков: Имаме нужда от действащ парламент

/КРОСС/ Имаме нужда от действащ парламент, ще има много важни индикации още идната седмица - избора на председател на НС, първите заявки. Това заяви служебният минситър на правосъдието Крум Зарков в "Денят започва с Георги Любенов.

Допълни, че има много предизвикателства пред новия парламент и малко време те да бъдат свършени.
Акцентира, че предстои много работа по законите по Плана за възстановяване и устойчивост, както и проектобюджета за следващата година.

От Министерството на правосъдието ще предоставят на банките на депутатите проектозаконите, по които са работили през последните месеци. Това е дълъг процес, ние имахме смелостта да го завършим, каза Зарков и даде пример за Закона за личния фалит, по който в различни варианти се работи 10-12 години.

Правосъдният министър каза, че сега има идея, чака се становище на Венецианската комисия, по отношение на съдия, който да проверява отказите на прокуратурата да образува досъдебни производства. У нас витае усещането, че има недосегаеми, въпросът е в това кои дела не стигат до съда, този монопол трябва да може да бъде разбит, призова Зарков.

Според него проектозаконите на служебния кабинет са добра рамка, от която депутатите от 48-ото НС могат да се възползват. В съдебната система има въпроси, които да ангажират всички, в това число и опозиция. Такъв е въпросът за избора от парламента на членове на ВСС, каза Зарков. По думите му заради непрекъснтатите избори не бива да се предизвиква конституционна криза.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.