• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Крум Зарков: Обнадежден съм, че беше даден ход на законопроекта за разследване на главния прокурор

Крум Зарков: Обнадежден съм, че беше даден ход на законопроекта за разследване на главния прокурор

/КРОСС/  В предаването „Още от деня“ по БНТ Крум Зарков каза, че това, че политици и магистрати разговарят, аз не мога да съдя или да казвам, че е лошо. „Но това, което се случи е ужасно неприятно, а и продължават да се случват – появяват се записи, заплахи и т.н. Това е грозната гола истина. И нека да се замислим – кой не го знаеше? Това е резултатът, това е цената на това да не поемаш отговорност, когато си избран от хората да взимаш решения“.

Моята задача като служебен министър е да направим така, че нещата най-сетне да се случат, диагнозата е ясна, лечението е ясно, време е да бъде администрирано, заяви Зарков.

Главният прокурор и въобще прокуратурата не може и не трябва да говори с внушения и недомлъвки, не може да се говори така от тази позиция, когато в ръцете ви е цялата власт, категоричен е Зарков.„Ако имате информация и тя е събрана законно, няма какво да плашите – оповестявате, арестувате, повдигате обвинения или казано по друг начин – вършите си работата“.

Въпреки, че няма формална юридическа пречка който й да е прокурор да разследва главния, то практически по много причини беше невъзможно, допълни Зарков. „Затова някой, който е извън системата трябва да извършва разследване срещу главния прокурор.“

Аз имам правото да сезирам ВСС по различни въпроси, в т.ч. въпросите за предсрочното прекратяване мандата на главния прокурор, аз насрочвам дневния ред, така че ще действам спокойно и уверено, така че истината да излезе наяве, в заключение каза Зарков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.