• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Крум Зарков: Последните служебни кабинети се справиха много по-добре от следващия редовен

Крум Зарков: Последните служебни кабинети се справиха много по-добре от следващия редовен

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ Крум Зарков каза, че се е постарал да слуша цялата дискусия в парламента по предложенията за конституционна реформа.“ 9 часа по-късно не съм способен да кажа какво точно ще се промени в Конституцията“.

Днес бяха направени много заявки, но към момента не можем да кажем със сигурност каква ще бъде българската Конституция, след като сглобката мине през нея. Доста крехка ми се струва тази работа. Поставените срокове текстовете да бъдат приети до средата на декември ми се струват невъзможни. Разбирам ищаха да се промени Конституцията, надявам се това да е за добро, но законът трябва да бъде спазен, заяви той.

Тази процедура, по бавната писта, досега никога не е била използване, поясни Зарков.

По повод допускането в предложените промени народни представители, министри, президент да са хора с двойно гражданство, съветникът на президента посочи, че изискването за само българско гражданство е традиционно установено и трябва да остане. Според него не е приемливо премиерът или президентът на България да е с двойно гражданство.

Крум Зарков коментира и заявките на управляващите за законови промени, свързани със служебното правителство.

Това, което боде очите на управляващите, е, че за страшно много хора последните служебни кабинети се справиха много по-добре от следващия редовен. Това не е заради министрите в кабинета, а заради сглобката и това, което влече след себе си, отбеляза той.

Това, което са предложили, може да доведе до блокаж на институциите. Нещата явно са недомислени и имат нужда от доста сериозен прочит между първо и второ и второ и трето четене, каза още Зарков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.