• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Крум Зарков, БСП: Законодателна вахканалия е промяната на Закона за хазарта през Закона за извънредно положение

Крум Зарков, БСП: Законодателна вахканалия е промяната на Закона за хазарта през Закона за извънредно положение

/КРОСС/ БСП се противопоставя на практиката, опорочаваща целия законодателен процес - да се прокарват през преходни и заключителни разпоредби неща, които нямат общо с първоначалния закон

„Какво е общото между провеждането на изборите и производствата за издаване на лиценз за хазартни игри?", попита в парламента зам.-председателят на БСП Крум Зарков по повод промените, които управляващите правят в Закона за хазарта през Закона за извънредното положение.

„В продължение на години през този мандат се противопоставяме целенасочено и устремено на една практика, която опорочава целия законодателен процес - да се прокарват през преходни и заключителни разпоредби неща, които нямат общо с първоначалния закон" , обобщи депутатът законодателното поведение на мнозинството в Народното събрание.

Той припомни, че през август беше закрита Държавната комисия за хазарта: „Всичко отиде към НАП. Имаше 6-месецен период, предвиден от това мнозинство, контролиращо това правителство, за да извърши нужното за т.н. „висящи производства". Тук ни се предлага този срок да бъде удължен по закон с още 3 месеца. Дали това е необходимо или не, никой не може да каже, защото законът не е обсъждан. Дори да е имало проблеми, те са отдавна известни. Защо не са внесени по нормалния ред?", остро постави въпроса Зарков, който е юрист по образование.

„Не мога да разбера, след като променихте Наказателния кодекс със Закона за корабоплаването, след като това стана национална и наднационална тема, доколкото беше отбелязана като лоша практика от европейските институции, като какво да го разглеждаме това предложение? Провокация спрямо опозицията ли е? Демонстрация на безнаказаност, безочие, на какво е?", не спести и други щекотливи въпроси социалистът.

„Най-вероятно се опитвате да помогнете на администрацията. Може да се опитвате да помогнете на някой, чакащ лиценз. Може да се опитвате също така да удължите този срок по причини, негодни за казване. Никой не може да каже, тъй като няма една дума писмени мотиви", остро критикува Зарков.

Той обърна внимание, че гласуването на този текст по този начин - на едно четене, и изпращането му за обнародване е противоконституционно.

„Не е пресилено да се каже, че това е пълна законодателна вакханалия, което има огромно отражение върху качеството на законопроектите и върху устойчивата правна рамка. Оттеглете това предложение. Направете го по каналния ред и имайте доблестта да го защитите. Ние сме тук като опозиция - за да не позволим на нищо такова да мине тихомълком. Бъдете готови да се изправете в дебат за това, което мислите, че е необходимо", категоричен бе Зарков.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.