• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Стефано Балди: Имаме два живота. Вторият започва, когато осъзнаем, че е само един

Стефано Балди: Имаме два живота. Вторият започва, когато осъзнаем, че е само един

/КРОСС/ Посланикът на Италия Стефано Балди за първи път е в ефира на Нова тв. след кризата с Коронавируса. Той обяснява, че все още не може да се говори за равносметка от кризата, защото пандемията все още не е приключила. Най-важното, според него е, че времето на извънредно положение е отминало. Казва, че за съжаление целият свят е подценил ситуацията и това е имало своите последици, но все пак „сме човешки същества и не знаем на 100 % какво се случва".

„Маските са пример. Имаше голямо объркване. Да ги носим, да не ги ли носим? Полезни ли са или не? Сега са от съществено значение. ", допълва. Във връзка с помощта от страна на Русия, Китай и Европа, която Италия получи той казва, че са били в момент, в който са били готови да приемат помощ от всеки, който я предложи. Относно икономическите последици от кризата, посланикът обяснява:

„Големият проблем беше затварянето, което беше неизбежно. Когато имаш каквито и да било ограничения да пътуваш, да транспортираш, слава богу, не и да контактуваш, защото живеем в дигитална ера и нещата могат да продължат виртуално. Но всичко, което се случваше физически, беше засегнато. В България има много италиански инвестиции, много италиански предприемачи и те някак успяха да продължат да поддържат дейността си, макар и намалена.

Това, което получавам като обратна връзка от италианците, които работят тук, е че успяха да продължат напред, въпреки ограниченията. ". Относно предстоящия летен сезо е категоричен, че няма как да очакваме плажовете да са 100% както преди и копромиси ще трябва да има, защото никой не е застрахован. Във връзка с отношението на хората към ситуацията той казва:
„Имаме само два живота. Вторият започва, когато осъзнаем, че имаме само един.".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.