• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Украинските бежанци искат да останат по хотелите на морето, но не искат да работят

Украинските бежанци искат да останат по хотелите на морето, но не искат да работят

/КРОСС/ "Колкото са притеснени украинците, толкова са притеснени и хотелиерите, защото не знаят къде ще преместят украинците, които пребивават в нашите хотелски бази. Ситуацията е крайно неясна. От една страна хотелите, които очакват гости или вече са посрещнали първите такива, ще настояват на 31 май да бъде освободена хотелската им база, защото за тях започва летният сезон.

Хотелите от западната зона, хотелите в планината, от своя страна биха желали тази програма да бъде удължена, защото те нямат крайни договори, солидна подготовка и обезпеченост от гледна точка на заетост", заяви Елена Иванова от Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг за "България сутрин" по Bulgaria On Air. По думите й украинците искат да останат, но не искат да работят.

"Срещаме отказ при желанието ни да ги наемам на работа", изтъкна тя. "Колегите от източната зона на Слънчев бряг не отказват резервации и за мен това е изключително неразумно - да откажем резервации за летния сезон, който тепърва предстои. Това са очаквани гости, за които се подготвяме цяла зима по сключени от предходната година договори", посочи Елена Иванова пред Bulgaria ON AIR.

Нейното мнение е, че ако помощта продължи, ще има хотели, които ще откликнат и ще оставят настанените украинци при тях. "Не е разумно хотелите да се разделят на части - за украинците и туристите, защото туристите не очакват да попаднат в бежански лагер и това ще създаде дискомфорт на тези, които идват на почивка", заключи Иванова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами, ние сме си виновни. Срещу сирийците протестирахме, сега мълчим... Тия по-хора ли са, да е. а изметта украинска.

11.05.2022 22:38:17

Анонимен

Някои, кой знае от кое украинско село са, с покриви от слама, но тук искат апартамент с джакузи. Самочувствие подхранено от САЩ, ЕС и представата за България по отношение на тях.

10.05.2022 17:57:18

Анонимен

Време е да им припомним техните думи към към украинските българи, когато им закриваха училищата, но в обратен ред - чемодан, вокзал, поезд - Украйна.

10.05.2022 14:48:03

Анонимен

Вие майтапите ли се бе? В Германия издръжката им е по-малка и живеят в спортни зали и халета, разделени с брезенти а у нас не искат да напуснат 5 звезден хотел. Я шут в гъза и на улицата или ако не са доволни да се връщат в Усрайна.

10.05.2022 13:16:47

Анонимен

До къде води европската солидарност! Добре си го начукахме с тия хохли.

10.05.2022 13:12:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.