• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Лимонда за смет от плажа в Поморие

 Лимонда за смет от плажа в Поморие

/КРОСС/ Приказката "Сливи за смет" със съвременна морска версия. На плажа в Поморие даваха лимонада срещу чаша с отпадъци през уикенда. Идеята е на заведение край морето и по този начин иска да стимулира летовниците да пазят ивицата от замърсяване.

Идеята за „Лимонада за смет" дошла на собственика на този плажен бар в Поморие, след като негови клиенти го помолили за празни чаши, които да напълнят с фасове от цигари, защото пясъка на плажа бил мръсен.

Йордан Иванов, собственик на плажен бар: „Породи се точно от това, че хората като дойдоха, аз исках да ги почерпя с нещо за това, че са направили едно добро дело. Да бъдат мотивирани, което е един хубав пример за това, ние възрастните, какво трябва да правим, защото реално нашите деца чистят нашите фасове".

Учениците Никола и Антон също се включват в акцията. Не толкова заради безплатната лимонада, а защото харесват плажът да е чист.

"Много по-добре е да събираме боклуци отколкото да ги оставяме на плажа да се разлагат. И просто защото е забавно по някаква причина", споделя Антон.

"После ходят и мрънкат, за това, че не е чисто, а пък те го правят по този начин", каза Никола.

Освен за децата, наградата за пълна чаша с дребни отпадъци има и за родителите - чаша безплатна бира.

Йордан Иванов, собственик на плажен бар: „Това е нещо, което се надаваме да прерасне не само при нас, а като цяло, защото реално не е кой знае какво от нашата страна като разход, за това което пък получаваме насреща".

Има идея инициативата да продължи всеки уикенд до края на сезона.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.