• 26 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8068
  •  GBP / BGN 2.3463
  •  CHF / BGN 2.0847
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Как да се подготвим добре за почивка с кемпер

Как да се подготвим добре за почивка с кемпер

/КРОСС/ Времената се менят и в начина на летуване - милиони в Европа вече го правят с кемпери. Отминаха обаче дните, когато летовниците просто разчитаха на шанса за дестинацията си. Доброто планиране днес помага да се насладите на почивката си по спокоен начин. Това не включва само планиране на маршрута и резервиране на място за паркиране.

Ако заминавате в чужбина, трябва да помислите и за вашата лична карта, шофьорска книжка и здравна застраховка за пътуване в чужбина, когато се подготвяте за пътуването си. Не по-малко важно е зелената застрахователна карта и европейският протокол за ПТП да са в жабката. Това е особено важно като доказателство в държави, където полицията не винаги идва на мястото на произшествие.

Злополуката в чужбина е изключително неприятно нещо. Според застрахователите можете да вземете добри предпазни мерки с чуждестранна застраховка за защита от щети - често допълнителен модул на застраховката на моторни превозни средства. След сблъсъка жертвата на инцидента може да се обади на собствената си автомобилна застрахователна компания, която ще уреди щетите, сякаш лицето, причинило инцидента, има застраховка "Гражданска отговорност" при тях.

Дори ако сами причините инцидент или имате повреда, не е нужно да се справяте с всички проблеми сами със застраховката в джоба си. След като се обадите на застрахователя той ще поеме организацията на ремонта и нещата около аварията на вашия собствен автомобил. Авария не се случва всеки ден. Повечето шофьори са нервни. Ето защо си струва да имате програмираните номера за спешни повиквания в мобилния си телефон, преди да започнете пътуването си. Ако вашата автомобилна застрахователна компания предлага съответните приложения, те също трябва да бъдат на мобилния ви телефон преди началото на ваканцията ви.

Ако пътувате с кемпер, не е нужно да се отказвате от комфорта, но за съжаление кражбите с взлом в къмпинги или при пренощуване на бензиностанции по магистрали не са рядкост. Със застраховката за домакинско имущество вашите вещи са защитени дори когато сте далеч от дома. Щетите, причинени от пожар или мълния, също се покриват тук. Домакинските стоки са само временно в мобилната къща. Защитата от риск често може да бъде разширена с допълнителен модул. Тогава например се застрахова и кражба на къмпинг мебели или скара. Покриват се и щети по домашното имущество в случай на злополука.

Ако крадецът унищожи или вандализира обзавеждането на кемпера, пълната застраховка носи отговорност за това. Кражбата на неподвижно монтирани части като навигационни системи или радиостанции се покрива от частична каско застраховка. Кемпера обикновено не се използва през цялата година, а най-много за няколко месеца. След това влиза в гараж, за да бъде изкаран, когато температурите се повишат следващата пролет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.