• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Около 30% от заведенията са фалирали и въобще няма да отворят

Около 30% от заведенията са фалирали и въобще няма да отворят

/КРОСС/ Около 30% от заведенията са фалирали и въобще няма да отворят, а с всеки изминал месец този процент се увеличава. Това каза в „Тази сутрин" Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията. Асоциацията заедно със Сдружението на заведенията в България поискаха оставката на здравния министър, защото по думите им „води война" с тях.

За нас е неприемливо здравните власти да разделят бранша по този начин и да казват - в ресторанта на хотела може да се храните безопасно, а в този срещу хотела има опасност да се заразите с коронавирус, заяви Алибегов.

На този етап заведенията се отказват от идеята за масово протестно отваряне. По думите на Ричард Алибегов, тъй като здравният министър „се е заял с тях", ако направят това и броят на заразените се увеличи, те ще бъдат посочени с пръст като виновници за това.

На протеста имаме икономически искания - да бъдат изплатени обезщетенията на служителите и на бизнеса и да работим. Дистанцираме се от всякакви партии и политици. Вчера обсъдихме как ще протече протестът със СДВР, така че се надяваме да бъдем чути, заяви Алибегов. Той каза още, че бизнесът все още не е започнал да взима помощ. Тя се очаква да тръгне едва тази седмица.

Директни помощи за бизнеса не са получени, освен тези по мярката „80/20" за заетост на персонала. Вече осми месец чакаме изплащането да започне. Ситуацията е много зле и сме на ръба. Затова смятам, че на протеста ще се съберат много хора, допълни Ричард Алибегов.

Наясно сме, че дори да ни пуснат на 50% капацитет, повече от 25% заетост няма да имаме. Но е добре да завъртим малко по малко колелото. Февруари по принцип е много тежък месец и можеше да се ползва за адаптация, на мнение е той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Такова е положението и на другите сектори в икономиката.На хората не им е до ресторанти,някое тържество по някой случай и толкова.Големият проблем за заведенията е,че техните клиенти останаха без работа и без пари.Пандемията от фалити ще продължи и след пандемията от Ковид 19.

27.01.2021 07:14:02

Методи Андреев

В момента България е изправена пред една голяма дилема – да продължи ли да ни управлява мафиотската шайка на ГЕРБ в тайна коалиция с ДПС?! Да продължат ли тайните връзки между Бойко Борисов, Иван Гешев, Делян Пеевски и Ахмед Доган и те да определят бъдещето на България?! Българските граждани са изправени пред дилемата дали да ни управлява същата корупционна и крадлива конструкция или да предпочетат друга конструкция, която обаче да бъде подкрепена от партии с не еднаква идеология. Въпросът е да ни управлява ли мафията, която представлява симбиоза между сенчести бизнесмени, видни политици и прокуратурата. В корупционната структура има и леви, има и десни, бивши комунисти и антикомунисти. Има русофили и русофоби. Мафията няма цвят. Най-ефективният въпрос в случая ще е кой ще даде най-силен отпор на тази мафия. Отговорът е ясен – в битката срещу мафията няма леви и десни, няма комунисти и антикомунисти. Няма русофили и русофоби. Има почтени хора, които искат в България да се върнат парламентаризмът и демокрацията. И други, които искат статуквото да си остане такова, каквото е. Ето това е дилемата.Въпросът е на живот и смърт за нашата държава. Ако остане тази шайка да ни управлява, след кратък период ще имаме тотална диктатура.

26.01.2021 18:57:27

Ресторантьор в туристически обект:

И защо днес КРОС не цитира какво мисли по въпроса за фалитите своята любимка - мутресата на Валери Симеонов ТП (тъпата путк@) Марияна Николова?

26.01.2021 18:23:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.