• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Гюров: Не знам защо Слави Трифонов ни обвинява в липса на диалог

Гюров: Не знам защо Слави Трифонов ни обвинява в липса на диалог

/КРОСС/  Не знам откъде г-н Трифонов черпи тази информация, той не участва в последните месеци нито в лидерския съвет, да не говорим в експертните съвети, където се събираме всички представители на коалицията. За нас винаги е било от изключителна важност диалогът в коалицията да върви. Такъв диалог предстои днес на коалиционен съвет, на който ще бъде обсъден окончателният пакет от мерки. Това заяви в студиото на BTV „Тази сутрин“ председател на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

Вчера лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов написа във „Фейсбук“, че  напоследък в управлението на страната стават непонятни неща.

 „Да, знам, че звучи малко странно, при положение че "Има такъв народ" е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт. Защото представителите на "Продължаваме промяната" в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат", добави Трифонов.

Пакетът от 14 антикризисни мерки на стойност 2 млрд. лева, които представихме вчера, включва неща, зад които можем да застанем, които са остойностени от Министерство на финансите и знаем, че можем да се вместим в бюджетната рамка, която сме задали и които отговарят на основните принципи, които отстоява „Продължаваме промяната“ от началото на предизборната кампания, заяви Гюров. Той заяви, че мерките не са приети "под натиска на улицата".

Гюров заяви, че от октомври ще се направи преизчисление на пенсиите, така че да се премахне съществуващото неравенство и разлика между хората, които са се пенсионирали по-рано или по-късно, независимо че имат еднакъв осигурителен стаж.

Начинът, по който става това е, като се промени „швейцарското правило“ да не е 50% от инфлацията и 50% от осигурителния доход, а винаги увеличението да е с по-високото от двете. Това ще го направим ретроактивно от 2008 година, което ще премахне несправедливостите, които са натрупани във времето, добави той.

Според Гюров по Кодекса за социално осигуряване е трябвало да има увеличение на пенсиите за последните 10 години.

По време на управлението на ГЕРБ има едни 10-20 млрд. лв., които са взети от българските пенсионери и са отишли в разни черни каси, чекмеджета и кюлчета, заяви още депутатът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.