• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Депутатите изслушват премиера за доставките на газ на закрито заседание

Депутатите изслушват премиера за доставките на газ на закрито заседание

/КРОСС/ В Народното събрание депутатите трябва да изслушват извънредно премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката Александър Николов във връзка със затруднените доставки на газ за България, след като Русия спря подаването на газ към държавата, след отказа ни да плащаме газа в рубли. Предложението за изслушване е на ГЕРБ-СДС.

Парламентът постигна кворум и ще изслуша Петков и Николов. Регистрирани в пленарна зала са 171 народни представители.

Депутатите приеха изслушването да бъде на закрито заседание.

Временно заемащият поста председател на парламента Мирослав Иванов заяви, че заседанието следва да бъде гледано при закрити врата.

Иванов уточни, че в деловодството на НС е постъпил документ и класифицирана информация – доклади от Министерството на енергетиката, както и седмична информация от Държавната агенция за национална сигурност. Документите по думите му се намират в Секретно деловодство и той е уточнил да бъдат предадени на народните представители, за да се запознаят с тях.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че темата за увеличение на природния газ с 32% трябва да бъде публично достояние за българските граждани. Делян Добрев също изрази несъгласието си заседанието да бъде гледано при закрити врата.

Несъгласие изрази и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който заяви, че само преди две седмици в пленарна зала имаше аналогичен случай, свързан с въпроса за руските дипломати.

Според предварителните разчети от „Булгаргаз“ са поискали природния газ за месец юли да поскъпне с 32%.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Само да уточня. Русия промени алгоритъма на плащане защото щатите и блокираха, разбирайте направиха подготовка да и откраднат, постъпленията от продажбата на газ и нефт. Русия не спря доставките на никого, който се съобрази с новите изисквания.Развитите европейски страни продължиха да получават газ. ЕК поясни че така нареченото плащане в рубли не противоречи на санкциите. Русия спря доставките на всички страни, които отказаха. Няма нищо унизително и нищо неочаквано. Изборът беше на простото Кире и той се осра. Заради неговото его и слугинаж ние сме там където сме. А Николов му държи исо. Лъжат и мажат, а ние плащаме.

08.07.2022 07:23:56

Анонимен

Газът не само ще поевтинее, дори нищо няма да ни струва, защото газ няма да има. Ще има студ и тъмно.

07.07.2022 17:27:49

Анонимен

Газът нали щеше да поевтенее. Къде е евтиният газ, педерасти? Някой да има идея защо плащаме толкова скъпо? Само не казвайте, че Путин е виновен.

07.07.2022 15:50:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.