• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Ива Митева: Трябва да спре политическото говорене и да започне експертната, екипната работа

Ива Митева: Трябва да спре политическото говорене и да започне експертната, екипната работа

/КРОСС/ Коалиция „Заедно" залага на хора с опит, които са професионалисти. Трябва да спре политическото говорене и да започне експертната, екипната работа. Това каза председателят на коалицията Ива Митева в „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Тя допълни, че приоритет не е младостта, а натрупаният опит.

В момента България има нужда от опитни, знаещи, мъдри и разумни хора, които да влязат в политиката и да започнат да работят и това, което са научили през времето, да го дадат на страната ни. „Три основни думички са изключително важни за нас. Първата е „доверие" - знаем стойността на доверието и знаем какво задължение имаме към тези, които ни го дават. На второ място думата е „отговорност", на първо място пред самите себе си. Трябва да сме отговорни дори и за това, което мислим. И на трето място - „почтеност". Всички, които сме се събрали, смятам, че сме почтени хора. Всички влизаме с имената си и знаем цената на нашите имена и искаме да излезем чисти с тези имена с гордо вдигната глава", заяви Митева.

Относно решението си да се оттегли от „Има такъв народ" тя заяви, че вероятно са се изчерпали взаимно. Подчерта, че остава с добри чувства към всички колеги. Благодари на Слави Трифонов за всичко, което е направил за нея - за това, че я е поканил във формацията, за това, че е станала разпознаваемо лице.

„Може би многото трусове в парламентите доведоха до това решение", смята тя.

Ива Митева коментира и твърдението на бившия член на ПГ на ИТН Николай Радулов, че тя е в основата на заговора за свалянето на Никола Минчев като председател на парламента. Тя заяви, че се е опитала да спре тогава това решение.

„Съжалявам, че колега на тази възраст може да лъже така безогледно. Николай Радулов идваше в кабинета ми и ме караше да се махна и да оглавя нещо извън „Има такъв народ". Николай Радулов ми предложи да преподавам в неговия департамент в НБУ. Николай Радулов се отцепи", заяви тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не ви ли стигна повече от година излагация, ами искате още време.

19.02.2023 07:57:43

Анонимен

Митева, спри да се излагаш. Управлениет следва да е именно политическо, ама не таково каквото е в момента. Без политика, следваща определена идеология не може да се определят границите в които да се търсят решенията, защото всяко решение тежи най-много върху определена категория хора и от него се облагодетелстват най-много други.

18.02.2023 16:03:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.