• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Симеон Славчев: МИР е партията на новото поколение в българската политика

Симеон Славчев: МИР е партията на новото поколение в българската политика

/КРОСС/ ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) е партията на новото поколение в българската политика, с нови лица и експерти в областта си, които досега не са участвали в управлението на страната. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев при представянето на листата на партията в Ловеч.

"Ние си поставяме за цел влизането в Народното събрание, но политиката за нас не е самоцел, а начин, за да подобряваме жизнения стандарт на хората. При нас всеки един кандидат за народен представител е експерт в областта си. През последните 30 години сме ставали свидетели на много подмени в българското общество. Последно станахме свидетели на такава подмяна на последните парламентарни избори. Затова ПП МИР често е наричана партията на новото поколение в българската политика, защото имаме нова визия за управление, с нови лица, които не са участвали в управлението на страната", заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Водач на листата е Мария Башева. Тя е икономист, експерт по публични финанси и експерт в отдел "Приходи" на Националния авиопревозвач и е най-младият водач на листа от ПП МИР. Тя е завършила "Митническа и данъчна администрация" в Националната търговска гимназия в Пловдив. Завършила е "Предприемачество" в УНСС, а след това "Публични финанси". Развива и собствен бизнес в сферата на естетичните процедури.

"Майка съм на две деца и с голямо желание ще защитавам каузите, свързани с духовното и културно израстване на нацията, за грамотно и квалифицирано българско население. Като родител на първокласник, смятам за необходимост да се увеличат в двоен размер заложените часове по български език и литература и математика в началното образование. Допълнителен час по Родолюбие и народни танци, които да ни напомнят за начина, по който за почитали всеки един светъл български празник нашите предци", заяви Мария Башева.

"Ще настоявам и за гарантирани стажове в малки и големи фирми, след завършване на всички студенти, директно подпомагащи реализацията им тук по специалността, защото най-важният капитал, с който може да разполага една държава, това е човешкият потенциал", заяви още водачът на листата на партията.

Тя уточни, че Ловеч е район с големи природни и културни забележителности и тези уникални характеристики на района трябва да се популяризират в далеч по-голяма степен, за да привлекат повече туристи.

"Като едно от най-старите населени места в България, Ловеч трябва да се популяризира със своето „алтън", както са го наричали - златно сияние от богатства, които притежава. От пъстрите тъкани, стария ръкопис Требник, манастира "Рождество Богородично", люляковият аромат до единствения по рода си покрит мост на Балканския полуостров. Развитие на града като културен и туристически център, който да привлича посетители, поради уникалните природни красоти на региона", заяви още Мария Башева.

Втори в листата е Бойко Първанов, който е експерт по киберсигурност, с над 20-годишен стаж в системата на МВР. Работи като учител. Учители са му били едни от най-великите имена в историята на България по вдигане на тежести - Иван Абаджиев-Старшията, под чието ръководство страната ни печели множество медали от Световни първенства и Олимпийски игри, както и Младен Кучев, който печели златни медали на европейските първенства няколко пъти подред, както и сребърен медал на Летните олипмийски игри в Мюнхен.

Трети в листата е Недко Ананиев. Той е експерт по транспорта, докторант във ВТУ "Тодор Каблешков".

Симеон Славчев съобщи, че основните приоритети на партията са развитието на туризма, селското стопанство и транспорта и инфраструктурата. "Има и други ключови сектори, на които трябва да се обърне сериозно внимание като здравеопазване, образование и национална сигурност, но тези

три сектора ще ни изведат от лошото икономическо положение, в което се намираме. Никой не обръща внимание на факта, че страната ни е на второ място в света по богатство на минерални извори. Такива уникални дадености не се използват ефективно", заяви още председателят на ПП МИР.

Той представи и идеята на партията за въвеждането на социално-пазарното стопанство, по известно и като германски икономически модел, направило държавата икономическо чудо в Европа и света. "Това е немксият модел, който дава възможност за реализиране на икономическо развитие, но и социална свобода на всеки един отделен човек. И други партии са обръщали внимание на този модел, на това е останало само на хартия. Ние обаче няма да оставим нещата дотам", заяви Симеон Славчев.

"Вървим стъпка по стъпка и не прескачаме стъпала. Убеден съм, че българските граждани ще видят фалша в политиката и ще изберат партията на новото поколение в българската политика", заяви още Симеон Славчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.