• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Руското посолство в САЩ: Вашингтон опитва да омаловажи компрометираща информация за взривовете на "Северен поток"

Руското посолство в САЩ: Вашингтон опитва да омаловажи компрометираща информация за взривовете на "Северен поток"

/КРОСС/ Руското посолство в САЩ заяви, че Вашингтон се опитва да омаловажи компрометиращата информация за предполагаемото участие на разузнавателните му служби във взривовете, които миналата година повредиха газопровода "Северен поток", предава Ройтерс, цитирана от БТА.

В понеделник Москва не успя да убеди Съвета за сигурност на ООН да поиска независимо разследване на експлозиите от миналия септември, които повредиха газопроводите "Северен поток", свързващи Русия и Германия. Руските официални лица реагираха гневно и вчера Кремъл заяви, че ще продължи да настоява за международно разследване.

Руското посолство в САЩ заяви в свое изявление, публикувано в платформата за съобщения Телеграм, че Вашингтон прави "всичко възможно", за да попречи на "безпристрастните усилия" да бъдат установени обстоятелствата около експлозиите.

"Смятаме това за очевиден опит да се омаловажи информацията от уважавани журналисти, която е вредна за Съединените щати, за вероятното пряко участие на американските разузнавателните служби", се казва в изявлението на посолството.

В публикация в блога си през февруари разследващият журналист и носител на наградата "Пулицър" Сиймур Хърш цитира неидентифициран източник, според който водолази от военноморските сили на САЩ са унищожили тръбопроводите с експлозиви по нареждане на президента Джо Байдън.

Белият дом отхвърли информацията на Хърш, наричайки я "напълно фалшива" и "пълна измислица". Норвегия заяви, че обвиненията "са нелепи".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.