• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Крум Зарков: БСП няма амбиция за лидерското място в протестите

Крум Зарков: БСП няма амбиция за лидерското място в протестите

/КРОСС/ "Нямаме амбиция за лидерското място в протестите". Това каза пред БНР зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Крум Зарков във връзка с протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор. По думите му важно е на площада да се заяви, че повече не може така да се управлява държавата.

"Моментът е преломен. Трябва да започнем да спорим за политики, но първо трябва да вплетем смисъл в думите закон и законност - в нормалното функциониране на институциите. Продължаваме да живеем в една фасадна демокрация, където няма значение какво пише в закона, защото има хора, които стоят над закона", заяви депутатът от левицата.

Той посочи като основна необходимост да бъде решен категорично въпросът с използването на институциите за целите на управляващите в страната.

В предаването "Неделя 150" Зарков заяви, че лицето на протеста е нетърпимостта към корупцията, независимо, че управляващите говорят за платени от Васил Божков протестиращи.

По думите му войната с мафията е перманентно състояние, но е важно дали държавата воюва с нея, или ѝ помага. Той беше категоричен, че е време да преборим мафията, но затова трябват действащи институции, свободни медии и активно гражданско общество. Според него партия ГЕРБ не е способна да направи това.

"Ще работим БСП да бъде част от тази промяна за добро", заяви още депутатът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Протести на сънародниците ни в Лондон

Българи в чужбина също се присъединиха към протестите у нас. В Лондон пред българското посолство вчера и днес десетки наши сънародници отправиха призиви за оставката на кабинета „Борисов“. Те опънаха българското знаме и плакати в късния следобед вчера. Под надслов “Нека заедно да сложим край на мафията и корупцията – веднъж и завинаги! „Заедно – за по-добро бъдеще!“ „Гешев е позор!“ и плакати “Оставка!” и “Мафиотите вън!”. Това е поредната точка, в която се съсредоточава недоволството срещу управляващите след София, „Росенец“, Варна, Бургас, Русе, Пловдив и Плевен. Вероятно от днес ще започнат протести и пред други български дипломатически мисии в чужбина.

12.07.2020 16:21:41

Протестиращ срещу мутрите

Партия ГЕРБ освен че е неспособна да направи някаква промяна, освен че тя е проблема на България, но трябва да бъде забранена със закон като мафиотска структура.

12.07.2020 15:45:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.