• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

МЗ продължава проверките в големите болници

МЗ продължава проверките в големите болници

/КРОСС/ Министерството на здравеопазването ще продължи с проверки в големи болници, които са в тежко финансово състояние и за които има сигнали за драстични нарушения. Това каза пред БНР д-р Димитър Петров, зам.-министър на здравеопазването.

По повод констатирани нарушения в редица лечебни заведения той посочи, че "проблемите на управленско ниво на болниците не трябва да касаят лекарите или пациентите".
Той заяви, че Министерството на здравеопазването не е разследващ орган.

"Практиката показва, че виждаме повърхността на нещата. В пълната си цялост нещата излизат, когато се смени ръководството и когато други институции влязат в болниците. Откакто е служебното правителство, хора, които досега са се страхували, започват да подават сигнали, каза в заключение той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Поредната издънка!

Последните седмици са наситени с осветяването на купищата, меко казано, нарушения на ГЕРБ във всевъзможни сектори. Макар гафът да бе предизвестен, без съмнение поредната голяма издънка на правителството Борисово е катастрофата с плана за възстановяване. Какво с думи прости означава този план? Става въпрос за пускане в действие на фонд от 800 милиарда евро, от които на България се полагат безвъзмездно 6,217 милиарда евро (близо 12,160 милиарда лева). Това са пари, които ни дават за справяне с последствията от кризата, предизвикана от КОВИД-19. В какво се състои издънката? През следващите седмици държавите, които са готови със своите планове, ще започнат да получават пари. Докато ние, заради калпавата работа по плана на последното правителство на Баце, изпуснахме първите КОВИД-субсидии. Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен обяви, че тези, които са готови с плановете си (иде реч за 23 държави) и бъдат одобрени, ще получат много бързо до 13 на сто авансови плащания от средствата, които им се полагат. У нас по този план имаше доста недоволство, което започна още при неговото представяне през октомври миналата година от бившия вицепремиер Томислав Дончев. Оказа се (колко неочаквано!), че хората на Бойко бяха определили най-големият дял от тези пари да се изхарчи за саниране. Последва театър с обновяване на плана, което си беше просто поразместване на парите и щипка иновации, колкото да замажат култа към санирането - една от касичките на ГЕРБ. Да не забравяме цирковете на Борисов, който направи всичко възможно да не отиде в парламента, за да представи този толкова важен документ, чийто смисъл не е просто да се усвоят едни големи пари, както го разбират ГЕРБ. Пък и в крайна сметка планът се оказа чернова, нещо нахвърляно, та сегашното правителство го преработва на педал. Звучат успокоителни гласове, че не всичко е изгубено. Е, не е, но изпускаме бързия влак в момент на криза, когато се оказа, че ГЕРБ са успели да похарчат голяма част от бюджетните средства за различните сектори, резервните пари на държавата са на предела, а нови непредвидени разходи чукат на вратата всеки ден. Дето се вика, бюджетът е продънен, а не е ясно дали след поредните за годината парламентарни избори ще бъде съставено правителство, което да предложи актуализация, която е крайно наложителна. Но тази мина също ГЕРБ я заложиха. .............автор:Мая Йовановска

13.06.2021 15:42:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.