• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Новият кросовър Zeekr X изненада и с интериора си

Новият кросовър Zeekr X изненада и с интериора си

/КРОСС/ С този кросовър китайската марка планира да навлезе на европейския пазар. Geely публикува нова серия от изображения на третия модел на марката Zeekr, кросовъра Zeekr X. Пълната премиера на новия продукт ще се състои на автомобилното изложение в Шанхай през април. Но почти цялата информация за модела вече е обявена. Размерите на Zeekr X са сравними с BMW X1 и Volvo XC40. При междуосие от 2750 мм, китайският кросовър достига 4450 мм дължина, 1836 мм ширина и 1572 мм височина. Диаметърът на базовите колела е 19 инча.

Zeekr X се отличава с необичаен дизайн и редица нетипични решения, които дължи на екипа на главния дизайнер на Geely Стефан Зилаф, който преди това е работил в Bentley. По-специално, кросовърът има врати без рамки, които се отварят с миниатюрни бутони. Той също така има h-образни светлини с 41 светодиода всяка и странични огледала без рамки. На кърмата привлича вниманието вратата за багаж с две стъкла, като горното е почти хоризонтално и всъщност е продължение на покрива.

В интериора има ключове за повдигане на прозорци, стилизирани като панти за врати и златни кукички за дрехи под формата на кръгли мебелни дръжки. Над шофьорската врата има кадифена кутия за очила. 14,6-инчовият дисплей на мултимедийната система се плъзга по предния панел от водача към пътника. Кабината на кросовъра е практически лишена от аналогови бутони. Водачът разполага с дигитален приборен панел и проекционен дисплей. Управлението на трансмисията се намира на десния кормилен лост.

На пазара Zeekr X ще се предлага във версии с четири и пет места. Във втория случай на задния ред е монтиран триместен диван с твърда централна част и два предпазни колана. Zeekr X е изграден върху модулната платформа SEA (Sustainable Experience Architecture), подобно на предишните модели на марката.

Капацитетът на тяговата батерия на кросоувъра не е обявен, но пробегът е обещан на ниво 500-560 км. Базовият Zeekr X е със задно задвижване с един електромотор с мощност 272 к.с. Във версията със задвижване на четирите колела два двигателя (по един на всяка ос) произвеждат общо 428 к.с. Максималната скорост е съответно 185 и 190 км/ч. Кросовърът със задвижване на всички колела ускорява от място до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.