• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Захарова: Зеленски лъже за военните загуби на Украйна

Захарова: Зеленски лъже за военните загуби на Украйна

/КРОСС/ Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвини украинския президент Володимир Зеленски в лъжа по отношение на военните загуби при агресията на Русия.

Захарова заяви, че всеки гражданин на Украйна, особено тези на Запад, разбира предполагаемата измама на Зеленски. Тя твърди, че Зеленски гледа на своите граждани не като на хора, а като на единици, които да осигурят западно финансиране, като го обвинява, че умишлено е занижил данните за военните загуби, за да продължи да получава финансова подкрепа.

Новината идва, след като в неделя Зеленски заяви, че Украйна е загубила 31 000 войници през последните 2 години на войната срещу Русия.

Володимир Зеленски противопоставя и информацията за руснаците - поне 180 000 руснаците са загинали на фронта, а още около 500 000 са били ранени.

В Киев се провежда голям форум "Украина. 2024 г.", в който участие взимат високопоставени представители както на изборната власт, така и на службите и военните.

Украйна и нейните чуждестранни партньори може и да поканят Русия на бъдеща мирна среща на върха, за да обсъдят прекратяването на двегодишното нахлуване на Москва при условията на Киев, каза Андрей Ермак, съветник на президента Володимир Зеленски, по време на форума.

Володимир Зеленски заявяваше, че съотношението на жертвите между двете страни е 1 към 5.

Руската страна също не оповестява жертвите и ранените си в тази война. Само два пъти от началото на войната й официални лица са давали брой жертви - вторият път през септември 2022 г., когато руското министерство обяви под 5000. На фона на това само преди месец руският президент заяви, че 600 000 руснаци са на фронта в Украйна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Така е украинските загуби наближават 100хил., а руските 400хил…..

26.02.2024 22:35:25

Анонимен

Не обиждайте овцата, това полезно животно, като я сравнявате с дер Лайен, която вече и мляко не може да даде.

26.02.2024 21:06:42

Анонимен

Естествено че лъже Зелето. Овцата дер Лайен преди половин година се изпусна че жертвите ( само убити) надхвърлят 100.000. Като се има предивд, че и тя по политически съображения е занижила цифрата, можете да си представите доколко това, което Зеленски твърди е вярно. Що се отнася до лакърдиите на дивия, дебилен русофоб, то само можем да се посмеем над трогателните му напъни и душевни страдания. Слава на Русия. Русофоба да го духа.

26.02.2024 19:53:58

Анонимен

По време на лов и на война се лъже най много. Истината че никой не е там да брои и да докладва на обществото. Тези които имат истинските цифри си мълчат и от двата лагера. Другото са спекулации и насъскване на агитките като на футболен мач.

26.02.2024 15:54:53

Анонимен

Знахарова и истина е оксиморон.... да не говорим за Путлер или катъра Лавров, еле пък оня откачалник Конашенков. Последния тъпанар в началото на войната заяви, че са унищожили цялата авиация на Украйна състояща се от 250 самолета, а миналата седмица заяви, че до момента са поразили 546 самолета на Украйна. Да не говорим че, ден преди агресията до един се кълняха, че е абсурд да нападат Украйна... Гьобелс направо ряпа да яде в сравнение с руските фашисти.

26.02.2024 13:35:33

Анонимен

Чух от нашите медии извода „Светът отбелязва втората годишнина от агресията на Русия срещу Украйна”. Изглежда за тях светът е част от Европа и Северна Америка. Не съществуват Африка, Азия и Южна Америка. Дори в тези части, които за тях е света има протести само в страни с украински бежанци. Дори няма в Щатите и Канада. Смешници, които не се притесняват да се представят като невежи.

26.02.2024 10:42:54

Анонимен

До такава степен се оляхте, че набутвате в устата на Захарова думата „агресия на Русия”. Да очакваме да я обявите и за руски десидент.

26.02.2024 10:28:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.