• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Корнелия Нинова: Министърът на земеделието подкрепя протести срещу собственото си правителство

Корнелия Нинова: Министърът на земеделието подкрепя протести срещу собственото си правителство

/КРОСС/ Искаме изслушване на министъра, за да видим как ще бъде защитен българският национален интерес в земеделието

„От днес гърми един сериозен скандал, който отдавна не сме виждали в българската политика. Министърът на земеделието на това правителство заяви, че никой не го е питал, никой не е съгласувал и дори не го е информирал за това, което ще решава днес Народното събрание – прекратяване на забраната за внос на украинско зърно.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Тя подчерта, че този въпрос има геополитическо значение, но и национално. „Стои въпросът за защита на българския национален интерес, българската икономика и производство. Има и социален елемент – как ще се отрази това на цените на хляба и хлебните продукти“, допълни Нинова.

По нейните думи, министърът на земеделието на правителството подкрепи протестите срещу правителството и  министърът на земеделието на България е заявил, че четири пъти в Европа е изразявал становище от името на българското правителство.

„Освен това, той помоли Народното събрание да изслуша аргументите му. Той призова да не вземаме такова решение, защото то ще бъде пагубно за България. Правя предложение да бъде изслушан в парламента и да му чуем аргументите, преди да вземем решение“, каза Корнелия Нинова.

Според нея, характерът на сглобката е такъв, че никой не зачита публичните институции и министерствата - местата, където се вземат решенията.

„Това е перфектен пример на паралелна държава и задкулисие“, подчерта лидерът на БСП и попита: „Кой го е взел това решение, в разрез с мнението на Министерски съвет и на българския министър на земеделието, които представляват България? Ще тръгне ли българският парламент срещу българското правителство днес? И най-странното – ще тръгне ли мнозинството, излъчило това правителство и този министър, срещу тях?“

И заключи: „Какво означава това – че сваляте доверие от правителството и то трябва да падне. Или, най-малкото, ако министърът на земеделието има достойнство, а той изглежда като мъж с характер, днес той трябва да напусне правителството.“

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.