• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Росен Желязков: Имаме план относно разпределението на тези 29 милиарда евро

Росен Желязков: Имаме план относно разпределението на тези 29 милиарда евро

/КРОСС/ В студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия, министърът на транспорта Росен Желязков, каза че не вижда връзка между протестите и социално-икономическите мерки. „Целта на тези мерки не са прах в очите на протестиращите, или туширане на напрежението, или разменна монета за социално-политическо спокойствие.

Мерките започнаха да се решават още по време на извънредното положение. Това са мерки, които дълго време се дискутираха, дълго време се прави тяхната фина настройка“.

Мерките са дългосрочни и ще засягат тази и следващата година, ще се развиват, ще има и други мерки, категоричен е министър Желязков.

Разбира се, че имаме план относно разпределението на тези 29 милиарда евро, тепърва ще се приемат, а вече са нотифицирани пред Комисията по всяка оперативна програма  и проектите, и параметрите са заявени, обяви Росен Желязков.

Относно студения резерв на ТЕЦ „Варна“ и връщането на улица в парк „Росенец“ на общината, Желязков коментира, че в момента тече и проверка, която е на Върховна административна прокуратура и ще се види дали има нарушение. „В един правов ред има механизми, по които се възстановява балансът.“

ГЕРБ и ДПС винаги са били в политически, парламентарен антагонизъм, заявява министърът на транспорта. „Само след няколко месеца наближават изборите, така че алтернатива винаги ще има. След изборите как ще се състави правителство – това е въпросът, защото имаме нужда от стабилност, за да се преодолеят големите предизвикателства, които пандемията постави“.

Протестът е значителен, смята Желязков. „Той е с различни послания и поне по мое виждане три групи или три тенденции има в този протест. Едните не изразяват нито политически, нито социални, нито икономически искания. Те като че ли действат в тъмната част на денонощието. Другата част, които са видимите, които търсят посланието към подобряването на социално-икономическото и политическото състояние на държавата, това са младите, които виждаме на протестите.

С таксиметровия бранш отдавна коментираме тези мерки и по-скоро патентния данък,  и това е подкрепа по-скоро към общините, отколкото към таксиметровия бранш, обясни министър Желязков. „Това е индиректна подкрепа, но е подкрепа. По отношение на товарните превози, бързите превози има мерки – има административни, има и финансови такива. Предстои засилване на контрола над сивия сектор в областта на транспорта. Другите мерки ще засилим през следващата година по отношение на големите – железопътния транспорт, авиацията и големите автобусни превози“.

Опасенията на министър Желязков са, че ни предстои нелека есен и зима във връзка с предстоящия грип и продължаващата пандемия от коронавирус. „Разбира се идват и избори, които ще бъдат повлияни от тази тенденция.“

Към момента ГЕРБ е заявил, че няма да прави правителство с ДПС и БСП, в заключение заяви Росен Желязков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

28.07.2020 10:33:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.