• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Съвместен брифинг на прокуратурата и полицията заради убийството край София

Съвместен брифинг на прокуратурата и полицията заради убийството край София
Жестокото престъпление е извършено в имот на единия от заподозрените, извършителите са отвлекли и измъчвали жертвата

/КРОСС/ Убитият край София 49-годишен мъж Кирил Русев първо е бил отвлечен и измъчван, стана ясно от съвместен брифинг на прокуратурата и полицията. На 6 януари тялото на мъжа бе открито в морга с фалшиви документи, след като на предния ден роднини подали сигнал за изчезването му.

Събрани са достатъчно доказателства, че заподозрените - Петър Александров и Александър Кинов - първо са отвлекли, а след това са убили мъжа, каза заместник градският прокурор на София.

Майката на убития 49-годишен мъж е подала сигнал за изчезването му на 5 януари, каза директорът на СДВР Любомир Николов. Полицейският служител, приел сигнала, се усъмнил, че е налице тежко престъпление. В рамките на 30 минути след получаване на сигнала е задържан първият заподозрян, а час и половина по-късно - и вторият.

"В кратки срокове са извършени множество действия по разследването и множество оперативни мероприятия - преглед на камери, беседи, в хода на които се установи, че ден преди подаване на сигнала, някъде между 14.30 - 16.00 часа на 4 януари жертвата е поканена да посети имот на единия от извършителите, където огледът показва, че лицето е измъчвано, завързвано и впоследствие най-вероятно е причинена смъртта му".

Причината за смъртта са две огнестрелни рани в областта на торса и на единия крак. Трупът на жертвата е открит на следващия ден, подготвен за кремация в морга, наета от единия от извършителите, който предоставил фалшив акт за смърт на погребална агенция.

"Той е гробар по професия и тези процедури, които възпрепятствахме, са му известни", поясни Любомир Николов.

Разплитането на случая е тръгнало след като двамата заподозрени са минали границата със Сърбия в деня на убийството и са използвали документите на починалия. Така опитали да инсценират, че той е напуснал страната, като дори изпращали есемеси от телефона му на близки и роднини, посочи Михаил Наумов, началник на отдел "Убийства" в ГД "Национална полиция". Телефонът на жертвата е открит в Сърбия.

Вероятният мотив са финансови взаимоотношения, тъй като жертвата е дължал пари на един от извършителите.

Двамата заподозрени са привлечени съм наказателна отговорност за убийство. Наблюдаващият прокурор е постановил задържането им до 72 часа, изготвено е искане за постоянния им арест. Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

08.01.2024 18:23:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.