• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Севлиево обяви ден на траур в памет на жертвите от катастрофата

Севлиево обяви ден на траур в памет на жертвите от катастрофата

/КРОСС/ Пет са вече жертвите на катастрофата между бус и тир на пътя Габрово-Дряново. Тази нощ в реанимацията на областната болница "Д-р Тота Венкова" е починал 49-годишен мъж, пътувал в буса.

Той е бил със съчетана травма и претърпя животоспасяваща операция след инцидента, но въпреки усилията на лекарите, е починал, каза директорът на лечебното заведение д-р Минко Михов.

С опасност за живота, в кома и на апаратна вентилация е и 26-годишен пътник от буса. Той е с тежка черепномозъчна травма, уточни д-р Михов.

Останалите трима мъже от зверската катастрофа са в ортопедия, със счупвания и им предстоят операции.

В късния следобед в четвъртък бус с работници на севлиевска фирма бе премазан от румънски тир на разклона за околовръстния път на Габрово. На място загинаха четирима, а останалите 5 от пътувалите в смазания до неузнаваемост автомобил бяха приети в габровската болница.

Със заповед на изпълняващия длъжността кмет инж. Красимира Йорданова, понеделник (16 октомври) е обявен за ден на траур за жертвите на тежката катастрофа, при която пострадаха работници от севлиевска фирма.

В града, където тече Празникът на тиквата, инициативи ще започват с минута мълчание в знак на почит пред паметта на загиналите в пътния инцидент.

Община Севлиево изказва искрени съболезнования на семействата на загиналите и ранените, като остава на разположение за каквато помощ е необходима, се посочва на сайта на общината..

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.