• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Милева за акцията в няколко града и МОСВ: Тече разследване на престъпна група

Милева за акцията в няколко града и МОСВ: Тече разследване на престъпна група

/КРОСС/ По разследване на Специализираната прокуратурата в няколко града се провежда акция на прокуратурата и ДАНС. Според неофициална информация, един от проверяваните адреси е на заместник -министъра на екологията Красимир Живков.

По-късно през деня изявление ще направи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Ботевградски сайт разпространи снимки на спрели пред къщи на Живков в Правец и Ботевград автомобили на полицията и жандармерията.

Претърсвания и изземвания се провеждат - отново по неофициална информация, и в екоминистерството.

От Русе пък информация е за присъствие на жандармерия пред офиси и жилище, свързани с местните бизнесмени Пламен и Атанас Бобокови.

Разследването е за организирана престъпна група, каза лаконично Сийка Милева, като уточни, че информацията все още пристига при нея.

Ресорите, за които отговаря Красимир Живков като заместник-министър на екологията, са Регионалните инспекции по опазване на околната среда и водите и дирекциите "Национална служба за защита на природата", „Управление на водите" и „Национални паркове".

За последно името му беше в публичното пространство покрай разследването на водната криза в Перник. За нея обвинен е бившият екоминистър Нено Димов, а Красимир Живков беше на разпит през януари в спецпрокуратурата.

При задържането на Димов на 9 януари, главният прокурор Иван Гешев обяви, че освен по водната криза, в екоминистерството се извършва проверка и за вноса на нелегален боклук в България от Италия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този Красимир Живков - с къща в Правец - да не е рода на Тодор Живков?! Освен това от коя партия е назначен: ГЕРБ или ДС-МВРо?!

28.05.2020 14:40:31

Анонимен

За нелегалният внос на боклуците от италианската мафия не отговаряше ли ДС-МВРо-вското Коко Кънчев?! Внасяни с посредничеството на шиптарската мафия (тясно свързана с италианската!) в Македония! Тия контрабанди на боклуци от ДС-МВРо-вците да не са обявени за акции от интерес за "националнта (БКП+БЗНС+ДС-партийна) сигурност", Гешефта не смее да пръдне по въпроса за да не се насере пред ДС, РУМНО, Меди Доганов и Пеевски?!

28.05.2020 14:24:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.