• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

6 лесни начина да опазите здравето на корема си през зимата

6 лесни начина да опазите здравето на корема си през зимата

/КРОСС/ През зимата стомашно-чревният тракт изисква по-различни грижи и има няколко потвърдено ефикасни метода да го поддържате здрав. Особено през зимата в организма най-често липсват витамини и други хранителни субстанции, които получаваме от сезонните плодове и зеленчуци.

Ето кои са 6-те най-ефективни метода да съхраните стомашно-чревния си тракт здрав тази зима:

1. Балансирана диета. През зимата просто би трябвало да включите всички значими хранителни субстанции в диетата си. Изберете тиква, моркови, цвекло, цитрусови плодове, които съдържат доста витамин С и укрепват имунитета в студено време. Яжте постоянно листни зеленчуци, зеле, подправки, брюкселско зеле и спанак.

2. Билки и подправки. Теса способни да подобрят храносмилането и да поддържат имунитета. Опитайте да ги добавите към чай, задушени зеленчуци. Добавянето на индийско орехче, куркума, кардамон, джинджифил, канела и карамфил към супата също може да помогне.

3. Добавете пробиотици. Включването на пробиотици в ежедневната ви диета може да поддържа салдото на потребните чревни бактерии. Също по този начин е добре да се ядат ферментирали храни

4. Избягвайте модифицирани и мазни храни. Ще би трябвало да намалите захарта, модифицираните храни и алкохола, в случай че желаете да контролирате храносмилането си. Тези нездравословни неща могат да нарушат салдото на бактериите в червата, което води до проблеми със стомаха.

5. Поддържайте водния баланс. Обикновено започваме да пием по-малко, когато е студено, а това не е вярно. Консумацията на задоволително вода ще помогне за премахването на всички отрови от тялото и ще поддържа имунитета. Ще разреши на клетките да действат вярно.

6. Не бъдете нервни. Стресът може да бъде нездравословен за храносмилателната ви система. Пробвайте да се откъснете от него, като практикувате йога, медитация или други извършения. слушайте музика, гответе храна, танцувайте. Занимавайте се с това, което ви доставя задоволство и сигурно няма да имате проблем с тревогата и напрежението, а това пък ще спомогне за здрав стомах и добър имунитет. Крачките към здравия стомах и вътрешности са обикновени и могат да бъдат направени, стига да има задоволително предпочитание.

 

Източник: actualno.com

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.