• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Руснакът Антон Зингаревич вече е собственик на "Ботев" (Пд)

Руснакът Антон Зингаревич вече е собственик на "Ботев" (Пд)

/КРОСС/ Синът на руския милиардер Борис Зингаревич - Антон, вече официално притежава 99% от акциите на "Ботев" (Пд). Те му бяха прехвърлени от председателя на Сдружение "ПФК Ботев" Радослав Кошински. От страна на Зингаревич се подписа адвокат Слави Микински, който е пълномощник на руския бизнесмен.

Освен акциите, новият собственик ще получи правото да използва клубната емблема. Зингаревич и Микински ще са част от новия Съвет на директорите на клуба, като в него ще влезе и испанецът Даниел Сереидо, който е изпълнителен директор на "Ботев".

Антон Зингаревич започна преговори за придобиването на пловдивския клуб още през декември м.г. Тогава той увери, че намеренията му са дългосрочни. Като потвърждение на това той прехвърли няколко играчи и треньора Азрудин Валентич от датския си клуб "Фремад" (Амагер) в "Ботев".

По различни причини обаче официалното встъпване на Зингаревич в клуба се проточи около половин година. Наскоро той успокои феновете, че не се е отказал от намеренията си: "Това не е кратък процес, това е дълъг процес на подобрение. Трябва да подобрим тима при следващата селекция. Финансовата ситуация е такава каквато е. В целия свят има проблеми заради кризата. Оцеляваме и имаме план за дългосрочното развитие на клуба. Нашата амбиция е да играем в Европа и ние ще постигнем тази цел рано или късно. Вярно е, че клуба страда в последно време и ще трябва да подобрим организацията."

Очаква се една от първите стъпки след влизането на Антон Зингаревич в клуба да бъде подписването на нов договор с капитана Тодор Неделев. От началото на месеца той е свободен агент, тъй като досегашният му контракт изтече. С национала обаче се преговаряше усилено в последните седмици и се стигна до споразумение той да преподпише, когато Зингаревич стане окончателно собственик на "Ботев" (Пд).

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.