• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Филмът "Снимка с Юки" спечели престижната награда "Златен Витяз" в Русия

Филмът "Снимка с Юки" спечели престижната награда "Златен Витяз" в Русия

/КРОСС/ XXIX-ият Международен филмов форум "Златен витяз" се проведе в Севастопол изцяло на живо. На него бяха представени над 200 творби от 21 държави. Тази година форумът е посветен на 75-годишнината от победата във Втората световна война.

Наградите "Златен Витяз" (Снимка: Министерство на културата на Русия)

Филми от Русия, Сърбия, както и българо-японската продукция "Снимка с Юки" с участието на Руши Видинлиев и японската актриса Кики Сагино бяха отличени с най-престижните награди на фестивала.

Някои големи руски медии като ТАСС нарекоха режисьора Лъчезар Аврамов "българо-японски режисьор"

"Снимка с Юки" е адаптация по разказа на Мирослав Пенков от сборника "На Изток от Запада", направена във филм с помощта на сценариста Димитър Стоянович и режисьора Лъчезар Аврамов, за който това беше и кинодебют, в каквато и дебютираща категория филмът спечели награда в Севастопол. Освен Руши Видинлиев и Кики Сагино в кинолентата участват още българинът, "завладял" Холивуд - Димитър Маринов, както и легендарният наш боксьор Серафим Тодоров.

Сюжетът разказва за Георги и приятелката му Юки, която е японка. Двамата се запознават по време на емигрантския си живот в Канада. След много опити да имат дете, те се решават на ин-витро процедури, като избират да се подложат на манипулацията в България. За да осигури спокоен живот на Юки, Георги я води в къщата на баба си и дядо си на село. За нещастие там двамата стават участници в нелеп пътен инцидент.

Трагедията и последиците от нея преобръщат живота им - Георги и Юки ще трябва да намерят отговори за бъдещето си заедно...

"Журито определи победителите в няколко номинации. Сред представените на конкурса късометражни документални филми са "Дневник на военния хирург ", режисиран от Синиша Грабеж от Сърбия. Той получи "Златен витяз" за най-добър късометражен филм. Филмът е в памет на военния лекар Миодраг Лазич и всички лекари, които във военни конфликти се оказват на първа линия и се борят за живота на хората ", споделя представител на филмовия форум.

Той добави, че наградата за анимационен филм е присъдена на "За звездата на Коледа" от рускинята Наталия Федченко,"Златен витяз" за пълнометражен документален филм за "Този, който премахна войната" (Николай Бурляев, Русия), за пълнометражен художествен филм "Цар Петър I" (Петър Ристовски, Сърбия), а в категория дебютни и студентски филми - "Снимка с Юки" (Лъчезар Аврамов, България-Япония). Детското жури, състоящо се от ученици, присъди наградата си на филма "Непобеден" на режисьора Сергей Буров от Русия.

Програмата на форума показа освен кино, също така и концерти, творчески срещи с популярни театрални и кино артисти, обсъждане на представените филми с публиката, ретроспекция с филми от колекцията на Държавния филмов фонд на Русия. Отделна вечер беше посветена на 100-годишнината от рождението на съветския актьор и режисьор Сергей Бондарчук.
Фестивалът "Златен витяз" се провежда под егидата на Владимир Путин и руския патриарх Кирил. Това е една от любимите прояви на руския режисьор Никита Михалков.

Въпреки ситуацията с коронавируса, събитията се проведоха на живо, много от тях на открито.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.