• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

В свои репортажи от Златни пясъци германските телевизии ARD и RTL показаха кадри с масово неспазване на мерките (Видео)

В свои репортажи от Златни пясъци германските телевизии ARD и RTL показаха кадри с масово неспазване на мерките (Видео)
ARD и RTL отхвърлят обвиненията за стари кадри от Златни пясъци

/КРОСС/ В свои репортажи от Златни пясъци германските телевизии ARD и RTL показаха кадри с масово неспазване на мерките. От България заваляха упреци, че кадрите са от миналата година. ARD и RTL категорично отхвърлят обвиненията, разказва "Дойче веле".

Германските телевизионни канали ARD и RTL отхвърлиха категорично обвиненията, че в излъчени от тях репортажи за неспазване на епидемиологичните мерки на Златни пясъци са използвани кадри от миналата година.

Без никаква дистанция

Упреците бяха отправени от Съюза на хотелиерите на Златни пясъци и от Българската асоциация на заведенията, пише германската осведомителна агенция ЕПД и припомня, че именно регионът около курорта Златни пясъци бе обявен междувременно за рисков.

През юли германската обществена телевизия ARD излъчи репортаж от "Megapark Dolphin" на Златни пясъци, в който бе показано как след като на входа им мерят температурата, млади туристи от Германия се веселят в препълнен басейн, без да спазват никаква дистанция. Подобни кадри показа и германската телевизия RTL: отново без да спазват никаква дистанция, туристи пеят и танцуват на концерт на популярен германски шлагерен певец.

Има ли доказателства за обвиненията?

Агенция ЕПД не е получила отговор на запитването си до българското Министерство на туризма и до Съюза на хотелиерите на Златни пясъци дали има доказателства за обвиненията срещу ARD и RTL. Отговор агенцията е получила единствено от Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията: "Едно от доказателствата е, че през този сезон на Златни пясъци още не сме имали толкова много гости, колкото се виждат в репортажите. Освен това научих, че германският шлагерен певец, когото показва репортажът на RTL, това лято изобщо не е имал изяви във въпросното заведение на Златни пясъци".

От ARD и RTL отхвърлят категорично обвиненията и твърдят, че всички кадри в репортажите им са от юли 2020 година.

 

&feature=emb_logo

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.