• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Нови правила при паркирането в София от 4 януари

Нови правила при паркирането в София от 4 януари

/КРОСС/ И днес в София зоните за почасово платено паркиране "Синя" и "Зелена" няма да работят, съобщиха от Центъра за градска мобилност. От 4 януари обаче се променят някои правила за паркиране в столицата.

"Зелена зона" ще работи и в събота от 10 до 18 часа. В съботните дни "Синя зона" също ще започва от 10 ч. и ще приключва в 18 ч. В понеделник започват да функционират и новите части на "Зелена зона" в кв. "Яворов" и кв. "Иван Вазов". От понеделник контрольори ще проверяват в градския транспорт за редовността на пътниците.

Жителите на квартал "Яворов" от години настояват кварталът им да стане "Зелена зона", от понеделник това вече ще е факт и десетките автомобили, които паркираха където намерят, автоматично ще изчезнат.

"Това тук не е буферен паркинг на София, а и е по-добре да има повече хора, отколкото коли, а това на нищо не приличаше до този момент", споделя Владимир Гълъбов.

Някои от жителите на района обаче не са доволни от въвеждането на новата "Зелена зона", защото така ще изчезнат някои от паркоместата, например тези в зелените площи.

От противниците е и Надя. Семейството им има два автомобила и се притеснява, че след въвеждането на новата схема ще има недостиг на места.

"Ние даже сме направили петиция в Общината, малко да се преразгледа решението, не да се отмени, а просто да се отворят повече места", казва Надя.

Освен нова схема за паркиране, улиците в квартала вече ще са еднопосочни. Знаците вече са поставени, новите колчета ще се монтират след Нова година, а маркировката ще се прави напролет. От Центъра за градска мобилност признават, че в момента нямат възможност да подобрят паркоместата и затова на много хора им се налага да паркират върху кал.
Досега границите на зоните бяха близо до центъра и така в граничните райони имаше проблеми с паркирането.

"Някой водач, който иска да отиде до центъра, а иска да избегне плащането, ще му бъде доста далеч да си остави автомобила там, където е границата, това не върши работа вече", допълва Румяна Милова от Центъра за градска мобилност.

Новост при издаването на винетен стикер е, че няма как да го получиш, ако нямаш технически преглед - тоест ако автомобилът не е в движение. И още нещо важно - работното време и на "Синята зона" в събота също ще започва от 10:00 ч., а не както досега от 08:30 ч. и ще приключва в 18:00 ч.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.