• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Захарова: Европейците да публикуват схема за преразпределение на украинското зърно

Захарова: Европейците да публикуват схема за преразпределение на украинското зърно

/КРОСС/ Европейските политици, които говорят за доставка на зърно по Истанбулските споразумения на най-нуждаещите се страни, трябва да публикуват статистика за преразпределението му. Това написа в сряда в канала си в Telegram официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

Дипломатът посочи, че европейските политици продължават да настояват, че доставките на селскостопански продукти по така нареченото споразумение за зърно уж отиват в "най-нуждаещите се и най-бедните страни". В същото време Захарова публикува данните на Съвместния координационен център (СКЦ) в Истанбул за всеки кораб от сайта на ООН към 12 септември, където страните от Западна Европа преобладават в графата „страна на местоназначение".

"Това се прави с очакването, че никой няма да проверява подобни твърдения, а западните медии традиционно не се занимават с такива "дреболии" като факти", посочи Захарова. "Изводът кои страни сега са най-нуждаещите се и най-бедните, можете сами да си извадите. И ако това не е така, тогава отрицателите на реалността трябва да публикуват схемата за вторично преразпределение на благата по същия прост и достъпен начин. Чакаме."

На 22 юли в Истанбул беше подписан пакет от документи за доставка на хранителни продукти и торове на международния пазар. По-специално, благодарение на меморандума, сключен между Русия и ООН, международната общност се включи в работата по премахването на антируските ограничения, които възпрепятстват износа на тези стоки. Друг документ утвърди механизма за износ на зърно от черноморските пристанища, контролирани от Украйна. Въз основа на споразумение между Руската федерация, Турция, Украйна и ООН е създаден координационен център, който осигурява проверката на корабите със зърно, а също така трябва да спре провокациите и да предотврати контрабандата на оръжия. Задачата на ООН е да достигне обем на износа от 2-5 милиона тона храна на месец.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.