• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

В Балчик започва хоровият фестивал "Черноморски звуци"

В Балчик започва хоровият фестивал "Черноморски звуци"

/КРОСС/ От 7 до 11 юни Балчик отново ще се превърне в "пеещ град". Международният хоров фестивал "Черноморски звуци" ще се завърне след трудните времена на пандемията, за да събере на всички познати сцени край морето хорови състави от България, Полша, Нидерландия, Словакия и Израел - певци и диригенти, готови да споделят опита си и музиката, която създават, съобщи БНР.

"Международният хоров фестивал „Черноморски звуци" е истински празник на песента, морето, хармонията, красотата и приятелството. Голямата цел на фестивала е да изгради мостове между нации, култури, композитори, диригенти и хорове от цял ​​свят." - това четем в официалния сайт на форума.

Журито, което ще определи наградите в конкурсната програма, тази година е в състав:

д-р Валентина Георгиева - диригент на смесен хор „Черноморски звуци", ръководител на детски вокални формации, председател на Сдружение „Музикален свят - Балчик", създател и артистичен директор на международния хоров фестивал „Черноморски звуци";
Дарина Кроснева - диригент на Хора на Варненските момчета и младежи повече от 40 години;
Яна Делирадева - диригент на хор "Детска китка" - Пловдив
В рамките на форума и тази година ще има творчески работилници - на Яна Делирадева и на д-р Валентина Георгиева, с която всички гости разучават химна на хоровия фестивал "Черноморски звуци".

Жителите и гостите на Балчик ще могат да аплодират певците на открити и закрити сцени. Откриването на 7 юни от 19 часа, съпроводено от първия фестивален концерт, по традиция е на сцена "Нимфеум" в Културен център "Двореца". Галаконцертът и връчването на наградите ще се състои в събота, 11 юни, от 18 часа на площад "21 септември". Организаторите предвиждат пряко излъчване на концертите в интернет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.