• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

19-26 май в НДК

София /КРОСС/ На 19 май от 18.30 часа в НДК /партер запад, фоайе пред зала 5/ ще бъде открита  "СТРАНИЦА ОТ КАМЕННАТА КНИГА НА  БЪЛГАРИЯ". Картината е посветена на 30 годишнината на НДК - уникално място за синтез на изкуствата, средище на световната култура и дом на българската духовност.

На 20 май от 10.00 часа в зала 8 на НДК , ще се състои Кръгла маса - 1700 години ЕДИКТ НА ТОЛЕРАНТНОСТТА/ Сердика 311г. сл. Хр./. През 311 г. в Сердика Император Галерий издава прословутия Едикт на толерантността, който официално прекратява гоненията на християните в Римската империя  и поставя ново цивилизовано начало за бъдещото развитие на целия свят.
В 3D формат ще бъде показана възстановка на античния град Сердика.


На 26 май от 11 часа в зала 3.1 ще се състои премиерата на луксозен албум "ТОВА Е НДК" в рамките на Програма "30 години НДК".
Богато илюстрованият албум представя НДК преди всичко с неговата уникална постоянна колекция от стенописи, дървопластики, гоблени, скулптури, металопластики и пр., разположени в залите и фоайетата на комплекса. Специално внимание се отделя на архитектурата, дизайна и инженеринга на ансамбъла и околното пространство. Изданието е тиражирано на български и английски език във формат 70х100/8 (24х30 см), обем - 25 коли (208 страници). Всеки екземпляр има и носител (CD) с пълен дигитален вариант на двата езика.
В представянето ще вземат участие съставителите и авторите на изданието.

Съставители: проф. Владислав Паскалев, акад. Светлин Русев, Петър Първанов, Христо Друмев

Автори на текстове: арх. Георги Бакалов, инж. Владимир Русев, проф. Магдалина Станчева, Петър Първанов, акад. Светлин Русев, Христо Друмев

Фотографи: Лъчезар Гушев, Живко Арабов, Михаил Енев и фотоархив на НДК
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.