• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Проучване "таен клиент" разкри проблемите в туроператорските фирми у нас

Проучване "таен клиент" разкри проблемите в туроператорските фирми у нас

/КРОСС/Липсата на ясен сценарий за посрещане на клиенти на туроператорски фирми е сред основните проблеми, отчетени при проучване тип "таен клиент", по поръчка на "Travel Academy", състояло се в периода 6 - 20 март, съобщи Димо Желев - съосновател на "Travel Academy".

Направени са били 60 проверки в десет агенции, офериращи почивки в чужбина, като са били изследвани основните дестинации, предпочитани напоследък от българите - Гърция, Турция, Италия. Половината от проверките на тайните клиенти са били лични посещения в офиси, а останалата част - обаждания по телефона. Проучването е осъществено на партньорски начала.

"Офисите на фирмите са добре направени, клиентите са доволни от тях, но мен ме втрещява, че няма ясен сценарий за посрещане на клиентите - класическо посрещане, със задаване на въпроси, предоставяне на оферти, вземане на информация за обратна връзка", коментира Желев.

Той отбеляза, че по-лесно е да бъде задържан един клиент, отколкото да се намери нов и в този смисъл да не се попита по кое време иска да почива клиентът е недопустимо. По думите му, най-ефективният начин за решаване на дефицита на кадри в туризма е те да бъдат обучени, а не да се наемат допълнително хора.

Според другия съосновател на "Travel Academy" Антон Пенев очаква ни силен летен сезон по морето - 20% повече туристи, но ще има проблем с кадрите. Сега имаме туристи, но нямаме хора да ги обслужват, допълни той и информира, че вериги хотели по морето сега кандидатстват за кадри от трети страни - Украйна и Молдова, въпреки специалистите, които България подготвя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.