• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Русия готова да строи нова АЕЦ в България

Русия готова да строи нова АЕЦ в България

/КРОСС/ Росатом" е в готовност да разгледа възможността за строителство на нови атомни електроцентрали в България, въпреки че договорът за АЕЦ Белене" се провали, заяви президентът на корпорацията Сергей Кириенко, цитиран от ТАСС.

Повече от три години след окончателното спиране на строежа на АЕЦ Белене" руската страна осъди НЕК за прекратяването на проекта. България трябва да заплати на Атомстройекспорт" - дъщерното дружество на Росатом", за поръчаното оборудване за площадката на АЕЦ Белене" 550 млн. евро според българското енергийно министерство и 620 млн. евро според Росатом".

Винаги се застъпвам за мнението, че ако това е грешка, тя е грешка на конкретни хора, а не на народа или на страната", допълни Кириенко. По думите му, ако решенията имат професионален, а не политически характер, винаги ще се споразумеем".

Според председателя на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев НЕК ще обсъди възможността да обжалва решението на Международния арбитраж. Бившият социален министър Ивайло Калфин обяви, че след като за реакторите е платено и в площадката на Белене вече са вложени милиарди, е най-логично обектът да бъде завършен.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

трябва да се спрат наглите комунисти да живеят на гърба на народа !!!.Никакви договори със тези престъпници!!!

20.06.2016 02:04:34

Да върнат ограбените милиарди

КАлфин Първанов и други са пострадали от обемно обсебващи спец наркотици. НЯма купени реактори няма проект одобрен за тази площадка .. ПЛощадката не е годна за изграждане на ядрени централи . Има тежки проблеми във връзка с древна жестока катастрофа .. Тежко аварирала древна централа под низината още тлее..

19.06.2016 10:57:58

Warning

Да помоля лично много внимателно да с е огледа дейноста на тази Компания.. Във връзка с наглия грабеж на над 2000 000 000 живи евра от бедния ограбен нагло БЪлгарски народ,Светна WARNING za Козлодуй.. Всички знаят че строеж на NPP BELENE sled 1990 година не е имало..

19.06.2016 10:55:09

Те го гонят през вратата, то влиза през прозореца.

19.06.2016 01:11:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.