• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Осъден за подкуп е назначен за социален работник

Осъден за подкуп е назначен за социален работник

/КРОСС/ Осъденият за подкуп през есента на м.г. ямболски общински съветник и зам. председател на комисията по законност, обществен ред и противодействие на корупцията Юсеин Ахмед е назначен за социален работник, алармираха негови колеги-старейшини, пише в. "Монитор".

Според присъдата, постановена от състав на ямболския окръжен съд на 12 септември м.г., мъжът е лишен от правото да упражнява професия, свързана с държавна или контролна дейност.

Ахмед беше арестуван на 8 април м.г., когато като инспектор в Областна инспекция по труда - Ямбол получил като дар, без да му се полага пневматичен пистолет на стойност 350 лв. от управителя на "Ловна среща" ЕООД . Оръжието му било подарено, за да не състави акт за установяване на административно нарушение.

Присъдата от 1,5 години затвор - условно , постановена от ямболските съдии е потвърдена и от Апелативния съд - Бургас, но може да бъде обжалвана пред ВКС.

Той беше незабавно уволнен от трудовата инспекция.

От 18 януари Ахмед е отново на работа в държавните структури: като социален работник в отдел "Закрила на детето" при регионалната дирекция за социално подпомагане.

За "казуса Ахмед" са сезирани новоизбраният президент Румен Радев , националният омбудсман Мая Манолова и изпълнителният директор на агенцията за социално подпомагане Цветан Васев.

В сигнала, подписан от бившия директор на РД "Социално подпомагане" - Ямбол Мария Славова се казва:

"Кой клиент на отдел "Закрила на детето" би се доверил, би изплакал мъката си и споделил проблемите си със служител от подобен "ранг". Подобно назначение е подигравка както с клиентите на тази институция, така и със служителите й. Този акт действа изключително демотивиращо и принизяващо статута на професията "социален работник".

Осъденият за подкуп Юсеин Ахмед е избран за съветник от листата на ДПС, но след произнасянето на присъдата се е обявил за независим, коментират ямболските медии. По техни наблюдения от ноември м.г. той неизменно гласувал заедно с групата на ГЕРБ.

От РД СП-Ямбол твърдят, че старейшината бил единствен кандидат за позицията, свидетелството му за съдимост било чисто.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Майстор, с чисто свидетелство за съдимост, дялан камък тежащ на мястото си, ценен кадър. Какво искате от чиляка.

23.01.2017 11:56:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.