• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Нидал Алгафари представи най-новия си роман "Рано или късно"

Нидал Алгафари представи най-новия си роман "Рано или късно"

/КРОСС/ Нидал Алгафари представи снощи в Литературния клуб на Градския съвет на БСП новия си роман "Рано или късно" . Премиерата на новата му книга става в навечерието на рождения ден на Алгафари на 18 декември и е своеобразен подарък, който той си прави.
"Той е един от най-умните и безкрайно креативни хора, които познавам", каза при представянето на автора Ваня Добрева от градския съвет.

Добрева сподели още, че творчеството на Алгафари разкрива различни аспекти от живота. "Този салон е мястото и пространството за култура и то е създадено за представяне на литературни творби.". С тези думи се обърна към аудиторията градския лидер на БСП Калоян Паргов. Той благодари за приятелството на Нидал Алгафари, който определи като един от най-интелигентните и остроумни хора, които познава.
Нидал Алгафари благодари на лидера на БСП за гостоприемството и сподели няколко кратки истории от житейския си път.

„Романът е разказ в две части, разделен в три исторически периода - преди 9 септември, след 9 септември и след промените на 10 ноември. Това е разказ за голямата любов между двама души, които вече са в третата възраст и са преодолели омразата и ненавистта от политическите си различия. Тя е дъщеря на един от големите фабриканти в България преди 9-и септември, а той е син на комунистка, роден в затвора. През нейния поглед искам да разкажа за всички тегоби, които са изживели хората, изпатили си през времето на социализма. През неговите очи искам да покажа, че монетата е и черна, и бяла, не само черна"., разказа Алгафари.

По думите му романът разбива едно табу, което го има по нашите географски ширини - че хората на тази възраст трябва да си гледат внуците, да правят туршии, да се обличат само в черно, да забравят цветовете.
Авторът сподели, че в процеса на писане е трябвало да навлезе много дълбоко във фолклора, който е един безкраен океан. Толкова много традиции и обичаи трябва да бъдат припомнени и да не се забравят, коментира Нидал Алгафари.
Новият роман на Алгафари е издаден в тираж 4000 бройки и може да бъде закупен от книжарници Хелиос на цена от 25 лв.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.