• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Уди Алън – „Магия на лунна светлина” (видео)

Уди Алън – „Магия на лунна светлина” (видео)

/КРОСС/ Уди Алън изследва мистериите на любовта и илюзията в „Магия на лунна светлина" (Magic in the Moonlight), романтична комедия, вдъхновена от ясновидците от `20-те години, чиито „способности" са развенчани от популярните фокусници на деня, пише Reuters.

Магическата тема се появява често във филмите на многократния носител на „Оскар".

В „Магия на лунна светлина", който излиза по кината в Щатите в петък, реалност и илюзия се сблъскват на Лазурния бряг през бурното десетилетие на `20-те, когато спиритизмът и сеансите са последният писък на модата.

Режисьорът на „Ани Хол", вече на 78 г., казва, че на тази идея са го навели лъжемедиумите, разконспирирани от Хари Худини и други известни илюзионисти.

„Аз съм с две ръце за илюзията. Действието във филмите ми често се развива в миналото, защото така мога да създам по-вълнуваща илюзия", добавя той.

Както в „Полунощ в Париж" - най-успешния филм на Алън, донесъл над 151 млн. щатски долара в световния бокс офис, „Магия на лунна светлина" пренася зрителите в Париж на `20-те години - свят на сини небеса, ретро автомобили и облекла, пищни имения и международен актьорски състав начело с британеца Колин Фърт.

Носителят на „Оскар" за най-добра мъжка роля в „Речта на краля" играе Стенли Крауфорд - арогантен майстор-илюзионист, който излиза на сцена под псевдонима Уей Линг Шу и с цялостно китайско одаяние и грим.

Когато неговият приятел и колега, фокусникът Хауърд - в ролята британския актьор Саймън Макбърни („Дама, поп, асо, шпионин") - търси помощта му, за да разобличи млада американска ясновидка, Стенли не може да откаже предизвикателството.

„В него има нещо от Хенри Хигинс - мъжът, който се смята за връх в професията си и не понася аматьори. И е войнстващ сноб", разказва Колин Фърт.

Ема Стоун („Южнячки") е Софи - изкусителна жена, която твърди, че може да общува с отвъдното и си изкарва хляба с това.

Грейс, заможна вдовица, изиграна от австралийката Джаки Уийвър („Наръчник на оптимиста") и синът и Брис са убедени в способностите й.

От скептика, който е първоначално, Стенли се превръща в твърд защитник на дарбата на Софи, но неочаквани обрати разклащат живота му.

Това, което желае най-много, е да открие, че има нещо повече от реалността - казва за него Алън - и че има магични и изумителни, неизвестни за нас неща, и че не знаем всички отговори.

Критиката е разделена в мненията си дали последната творба на Алън ще достигне успеха на „Полунощ в Париж" и „Син жасмин".

Списание „Варайъти" описва филма като „талисман за добро настроение", който „се поглъща лесно - благодарение на гладкия ритъм и предостатъчното смайващи гледки от Лазурния бряг, както и на автентичната химия" на Фърт и Стоун, но според „Холивуд рипортър" „Магия на лунна светлина" ще бъде незначителен в богатата професионална биография на Уди Алън.

Полъхът на луксозна ваканция, който струи от лентата, надали ще бъде неприятен за някого, но човек по-скоро би избягвал еднопластови образи като тези, отколкото да прекара почивката си с тях, пише изданието.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.