• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Николай Петров препоръча на Кирил Ананиев да направи водосвет

Николай Петров препоръча на Кирил Ананиев да направи водосвет

/КРОСС/ Кирил Ананиев пое щафетата в Министерството на здравеопазването от бившия здравен министър проф. Николай Петров, съобщава БТВ.

Ананиев заяви, че е подготвил план за действие, но не даде подробности. Николай Петров остава на разположение за 24 часа, за да помага на новия министър.

Петров му връчи отчет за периода, в който той е бил началник на здравното министерство, подари му икона и му даде съвет да направи водосвет.

Смяната на Петров с Ананиев е първата рокада в правителството „Борисов 3", след като първият подаде оставка. Това е четвъртият здравен министър само за тази година.

Ананиев беше избран за министър на здравеопазването по-рано днес в Народното събрание, където 121 депутата гласуваха „за" назначението му, а 85 бяха „против".

„На база приоритетите на правителството, които са записани в управленската програма, съм подготвил план за действие във всички направления на здравеопазването - административно, структурно, по отделните видове дейности - предмет на здравното осигуряване, за подобряване връзката между отделните звена в системата", каза пред журналисти здравният министър Ананиев.

Той благодари за свършеното от екипа на проф. Николай Петров и посочи, че приемственост ще има: „Аз съм с отлични впечатления от проф. Петров - невероятен професионалист и човек, етичен човек, който си разбира от работата. Не го казвам в момент на раздяла, защото ще продължаваме да работим заедно - ще ползвам Вашия опит и ще споделям моя с Вас. Ще продължа дейността на министерството така, както тя е подредена до момента, и ще я доразвия с нови идеи."

Министър Ананиев посочи, че е наясно с невъзможността да има 100, дори 10 дни толеранс, поради което мобилизацията на екипа ще е пълна.

„За мен наистина е удоволствие да предам Министерството на здравеопазването във Вашите ръце, изхождайки от безупречната Ви репутация и сериозна биография. Надеждите към Вас са много големи, имате безрезервната ми подкрепа и съм на разположение 24 часа. Кураж и с Бога напред!", с тези думи проф. Петров се обърна към министър Ананиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.