• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Военният завод в Горни Лом погасява заеми на загинал при взрива баща

Военният завод в Горни Лом погасява заеми на загинал при взрива баща

/КРОСС/ Фирма "Видекс", която е собственик на взривения завод за боеприпаси в с. Горни Лом, поема издръжката на 9-годишната Анна-Мария. Баща Емил Илиев е един от 15-те загинали при инцидента на 1 октомври т. г.
Дружеството ще плаща на детето по една минимална работна заплата всеки месец, докато то завърши училище и стане пълнолетно. Договорката е постигната след
разговори на бабата на Анна-Мария по бащина линия Анелия Николова с представители на фирмата. Те са се съгласили и да покрият двата банкови заема на бащата в размер на 14 000 лв. Предстои обаче решението да бъде потвърдено от борда на директорите.
"Не искам да ходя по съдилищата, защото делата се точат с години. Болката ми е достатъчно голяма и съм разбита от мъка, затова потърсих споразумение с работодателите на сина ми", каза пред "24 часа" Анелия Николова.
Тя очаква до дни да бъде подписано споразумението за погасяване на кредитите, които продължават да трупат лихви, а наследниците на Емил нямат възможност да ги погасяват. По единия от тях поръчител е възрастната му баба, която получава 200 лв. пенсия, и ако проблемът не бъде решен, банката ще търси нея. С тази пенсия се издържат трима души - бабата, Анелия и безработната дъщеря.
Анна-Мария живее с майка си Милена във видинското с. Дреновец и е ученичка в
трети клас Милена и загиналият Емил Илиев са разделени от 7 г. и оттогава до смъртта си той живеел в Монтана без брак с друга жена.
Предложението за ежемесечната издръжка на момичето трябва да бъде прието и от майка . Милена е склонна да го приеме и другата седмица ще се срещне с юристи на "Видекс", за да уточнни подробностите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.