• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Анелия с екслузивен концерт на сцената на Biad premium club днес 17 февруари

Анелия с екслузивен концерт на сцената на Biad premium club днес 17 февруари

/КРОСС/ Анелия е родена на 1 юли 1982 г. в Стара Загора, в семейството на Светла и Георги Атанасови. Майка ѝ е родом от Санданския край (дядото на Анелия по майчина линия е от с. Ласкарево, баба ѝ е от с. Любовка), но още малка се премества със семейството си в Стара Загора. Родът на Анелия по майчина линия са известни музиканти. Дядовците ѝ са гайдари и тамбуристи. Кръстена е на дядо си по бащина линия, Атанас. Майката ѝ пее в група до 35-годишна. Тя записва малката Анелия на пиано още в детската градина. 

Началното си образование завършва в Стара Загора. Анелия е във 2 клас, когато по инициатива на Славка Иванова (нейна учителка по пеене в началното училище) е сформирано триото „Гласовити тракийчета“ в него участват Анелия и още две нейни съученички. През 1994 г. триото записва в „Балкантон“ собствена плоча с народни песни, предимно от Тракия. Също по инициатива на Славка Иванова след това Анелия пее в малкия хор на ансамбъл „Загорче“. Като малка ходи и на уроци по народни танци, тренира художествена гимнастика. Димитър Колев, диригент в Радио Стара Загора, препоръчва Анелия да учи гъдулка при Начко Влайков. Това става факт, когато певицата е в началото на 5 клас.

През 1996 г. Анелия е приета в Средното музикално училище „Филип Кутев“ – Котел – пета в класирането на приетите ученици, с оценка 6,00 по гъдулка и 5,50 по солфеж. Впоследствие с гъдулката получава и множество награди.

През 2001 г. завършва средното си образование в СМУ „Филип Кутев“, специалност „Гъдулка“.

Преди да завърши музикалното си образование, се запознава с Милко Калайджиев – музикант и дългогодишен изпълнител на поп-фолк музика. По молба на неин познат и със съгласието на певеца, Анелия изпълнява една песен. „Онемях, като я чух“, спомня си после Милко Калайджиев. Впоследствие, по молба на друг музикант, Драгия Русев, син на тракийската певица Динка Русева, се съгласява да пее в Швейцария, където работи Драгия по това време. През есента на 2001 г. Анелия прави за един месец репертоар от над 100 сръбски песни. След два месеца работа в Цюрих и Бриг Анелия се връща в България и се среща с Милко Калайджиев, който я завежда на пробен запис в Пайнер Мюзик, тъй като знае, че по това време Тодор Димитров-Токича търси изпълнители за новия лейбъл „Про Мюзик“ на Пайнер.

В началото на февруари 2003 г. започва връзка, на 10 май същата година се сгодява, а на 1 юни се омъжва в София за бизнесмена Константин Динев. Венчавката на младото семейство се извършва в църквата „Света Неделя“, кумуват им Мая и Георги Илиеви. Билбордове с лика на Анелия и реклама на ресторант „Кошарите“ се появяват из цяла София през декември 2002 г. Динев продуцира няколко попфолк албума, подкрепя финансово концерти, фестивали и турнета на съпругата си. От август 2003 г. Анелия спира временно с участията поради бременността си. На 29 декември 2003 г. се ражда дъщеря ѝ. Кръщават я Ивон, на бащата на съпруга ѝ Иван. 

През лятото на 2005 г. Анелия е приета в Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“, специалност „Поп и джаз пеене“.

Анелия получи грамота от Националната гвардия през 2016 г. Призът е връчен на фолкпевицата лично от генерал Боян Ставрев

Днес 17.02 малко преди полунощ Анелия ще се качи на сцената на реномирания Biad premium club, за да зарадва всички свои почитатели и влюбени двойки.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.