• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ангелкова иска да махне прекатегоризацията на хотели и ресторанти

Ангелкова иска да махне прекатегоризацията на хотели и ресторанти

/КРОСС/ Министърът на туризма Николина Ангелкова предложи на представителите на бизнеса да бъде премахната прекатегоризацията на местата за настаняване и заведенията за хранене.

"Считам, че хотелиерите и ресторантьорите, които работят и спазват закона, трябва да бъдат облекчени, а не на всеки 5 години да подготвят огромен обем документи", заяви Ангелкова пред БНТ.

По думите ѝ намаляването на административната тежест за бизнеса ще е един от основните ангажименти на това правителство. В тази връзка Николина Ангелкова посочи, че се обмисля възможността категоризацията на местата за настаняване да бъде комплексна, а не да се категоризират отделните обекти вътре в комплексите. По този нямало вече да има хотели с 4 звезди, чийто ресторанти да са с по 2 звезди.

Според Ангелкова предвидените промени ще спестят на бранша време и средства. Тя добави и че ще има и допълнително облекчение - част от документите, които се изискват от бизнеса, ще бъдат набавяни по служебен път от екипа на Министерството на туризма.

Министърът сподели и акцентите на програмата за национала реклама през 2018 г. - реклама по целеви пазари, съвместна работа с водещи туроператори, представяне на България на международни туристически изложения и тематични форуми.

По думите на Ангелкова основният целеви пазар за страната ни ще бъде насочен към гражданите на Русия. Тя спомена, че вече е предложила на руския посланик Анатолий Макаров да посетят заедно националните курорти и детските лагери, за да се увери, че те са в готовност за сезона.

Министерството на туризма ще се средоточи и върху регулирането на националните курорти. Според Ангелкова е важно да има еднакви правила за всички.

Относно контролните дейности по морските плажове, министър Ангелкова коментира, че телефонът за подаване на сигнали в Министерството на туризма вече функционира.

През това лято ще се правят съвместни изненадващи проверки с КЗП, Агенцията по безопасност на храните и РЗИ. По информация от МВР и през този летен сезон ще има съвместни патрули с Румъния и Чехия. Министърът на туризма потвърди, че всички институции работят целенасочено, за да бъдат в максимална степен гарантирани сигурността и спокойствието на туристите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

НАЙ ДОБРЕ Е ДА СИ МАХНЕ КЛЮНА, КОНСКИТЕ ЗЪБИ, МАГАРЕШКИТЕ УШИ...АБЕ ЦЯЛАТА ГЛАВА, ЩОТО ВСЕ ПАК ПРЕДСТАВЛЯВА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ, А НЕ СТУДИО ЗА ПРОЗВОДСТВО НА ФИЛМИ НА УЖАСИТЕ.

24.05.2017 18:15:56

Анонимен

Що ли е й вярвам на тази? Селски проста и амбициозна ама много лъжлива...

22.05.2017 19:16:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.