• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Пето издание на „Големите пианисти-композитори“

Пето издание на „Големите пианисти-композитори“

/КРОСС/ В края на май предстои петото издание на „Големите пианисти-композитори" - ексклузивният майсторски клас на проф. Людмил Ангелов, един от най-добрите интерпретатори на Шопен в света. 

Маестро Ангелов е носител на награди от редица престижни конкурси, сред които „Сенигалия" - Италия, „Шопен" - Полша, Palm Beach International Competition - САЩ, Piano Masters - Монте Карло.
Свирил е със световноизвестни оркестри и диригенти по прочути концертни подиуми - „Линкълн Сентър" в Ню Йорк, "Концертгебау" в Амстердам, залата на Берлинската филхармония, "Музикферайн" във Виена, Московската Консерватория, Консерваторията в Милано, "Аудиторио Насионал" в Мадрид, "Аудиторио Насионал" в Мадрид и др. Въпреки че живее от години в Испания, Людмил Ангелов не е спирал да работи за развитието на талантливите български пианисти, преподавайки като почетен професор в Нов български университет.

Майсторският му клас „Големите пианисти-композитори" е плод на дългогодишно партньорство с Нов български университет.

Прослушванията за майсторския клас ще се проведат на 25 май в НБУ, където проф. Ангелов ще се срещне с всички желаещи да се включат в новото пето издание. От тях ще бъдат избрани 15 пианисти от България и Балканите.

В продължение на една седмица 15-те пианисти ще развиват своите умения с помощта на маестрото, а само седем дни по-късно, на 2 юни, ще се превърнат в част от пищен финал - гала концерт в зала „България".

„Майсторският клас „Големите пианисти-композитори" има за цел да сбъдне мечтата на надарени млади хора да се качат на голямата сцена. В наши дни е от огромно значение да се подаде ръка на всеки талант, който може да се превърне в следващия изключителен музикант. При пианистите залогът е наистина голям" - споделя Людмил Ангелов.

Въпреки регламента, който позволява участие на музиканти между 16 и 30-годишна възраст, проф. Ангелов не пропуска да чуе и по-малките пианисти. За изненада на всички, миналата година той включи в програмата 13-годишния Емил Бояджиев от Варна, който показва не само невероятни умения, но направи и най-завладяващо изпълнение по време на заключителния гала концерт.

„Големите пианисти-композитори" е част от „Софийски музикални седмици 2014" и се провежда с помощта на Нов български университет.
Повече детайли за записването и участието в майсторския клас - на страницата на НБУ: Nbu.com.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.